Suriye'de şehit sayısı 18'e yükseldi!

Suriye'de şehit sayısı 18'e yükseldi!
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde TSK'ya yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı öğrenildi. Böylece harekât kapsamında şehit olan asker sayısı 18'e çıktı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki terör örgütü IŞİD'a yönelik başlatılan harekat sırasında, Suriye'nin kuzeyinde askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. 

Saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

Şehit ve yaralılar, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerlerden 2'si Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, şehidin cenazesi ve yaralı diğer asker ise askeri helikopterle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü.

Yaralı askerlerin tedavilerine başlandığı belirtildi.

FIRAT KALKANI'NIN 18'İNCİ ŞEHİDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu. Harekatta dün çıkan çatışmalarda ise Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit oldu. Son olarak gece geç saatlerde şehit olan Kader Acar ile birlikte harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 18'e ulaşmış oldu.