Meclis Başkanı Şentop'tan kapalı alanlarda maske kullanımına yönelik açıklama

Meclis Başkanı Şentop'tan kapalı alanlarda maske kullanımına yönelik açıklama
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çekerek, "Mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulundu. Şentop, kapalı alanlarda maske kullanmada fayda olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde memleketi Tekirdağ’da Şehir Hastanesi''nde personel ile kırsal Yağcı ve Banarlı mahallelerinde vatandaşlarla bayramlaşmaya katılıp, Süleymanpaşa Belediyesi’nin Karacakılavuz Mahallesi’nde bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Geleneksel Keşkek Fevstivali’nin açılışını yaptı. Şentop, festival alanında keşkek karıştırarak katılımcılara ikram ettikten sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte havanda buğday dövdü.

“ÇOK ZOR İKİ YIL GEÇİRDİK”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Şentop, katılanların bayramlarını kutlayarak, dünyanın barış ve huzur ortamı içerisinde bayramları kutlamasını istediklerini dile getirdi.

Kurban Bayramı’nın Müslümanlar için büyük bir bayram olduğunu söyleyen Şentop, "Muhakkak buradaki bulunanların yakınlarından hac da olanlar var, 2 yıl boyunca hac yapma imkânı bulamamıştık. Salgın sürecinin hafiflemesi ile beraber hac yapma imkânı da bu yıl oldu. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla sayıda vatandaşımızın gidebileceği hac imkânı da olacak. Tabi yavaş, yavaş salgın şartları da iyileşiyor diyorduk fakat biliyorsunuz yine sayıca artış var. Her ne kadar salgındaki hastalığın seyri biraz hafif gitse de yine de bulaşma sayısında artış var. Onun için yine bazı hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, mesafe ve hijyene dikkat etmek, mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var. Çok zor iki yıl geçirdik, bir daha o günleri Allah göstermesin bizlere” diye konuştu.

İlgili Haberler