Tesla'nn piyasa değeri 800 milyar doları aştı

Tesla'nn piyasa değeri 800 milyar doları aştı
ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, borsada işlem gören hisselerinin haftayı yaklaşık yüzde 5 yükseliş ile kapaması ile piyasa değerinde yeni bir rekora imza attı. Böylece, şirketin değeri tarihinde ilk kez 800 milyar dolar sınırını aştı. Hisseleri son 1 yılda yüzde 700 artış kaydederek dikkatleri üzerine çeken Tesla'nın piyasa değeri en son 774 milyar dolar seviyesinde ölçülmüştü

2020'de hisse değerindeki yükseliş ile dikkat çeken elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tarihinde ilk kez 800 milyar dolarlık değere ulaştı.

Gün içinde hisseleri yüzde 5 oranında değerlenen şirket, böylece değerini 800 milyar doların üzerine taşımış oldu.

Hisseleri son 1 yılda yüzde 700 artış kaydederek piyasalarda dikkat çeken Tesla'nın piyasa değeri en son 774 milyar dolar seviyesinde ölçülmüştü.

'UCUZ' SUV'U SATIŞA ÇIKARDI

Tesla, gün içinde Model Y otomobilinin daha ucuz versiyonunu satışa sunarak da ses getirdi.

Markanın orta boy SUV modeli olan Model Y, Model 3 ile aynı platformu paylaşıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Model Y'nin ucuz versiyonu markanın en ucuz otomobilinden 4 bin dolar daha pahalı durumda.

ABD'li üreticinin 'ucuz' SUV modelinin Model 3 ile birlikte Çin'deki tesisinde de üretilmesi bekleniyor. Son yıllarda küresel üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen Tesla, Çin'deki fabrikasını büyütmeye çalışırken, bir yandan da Avrupa otomotiv endüstrisinin kalbi Almanya'da fabrika açmaya hazırlanıyor.