TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel canlı yayında doların yükselmesinin faydalarını anlattı. Bir de yerliyiz ve milliyiz derler

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel canlı yayında doların yükselmesinin faydalarını anlattı. Bir de yerliyiz ve milliyiz derler
Doların 13-30 seviyelerine çıktığı bu zamanlarda TGRT ana haber bültenini sunan Ekrem Açıkel’in üretimin Türkiye’ye kayacağını söylemesi dikkat çekti.

Dün dolar 13,50 seviyelerine ulaşınca Türk Lirası dolar karşısında mum gibi eridi. Dolarda 1 aylık yükseliş yüzde 38''i bulurken 2021 genelinde yüzde 80''e ulaştı Döviz kuru tartışmaları alevlenirken, TGRT ana haber bültenini sunan Kerem Açıkel’in açıklamaları dikkat çekti.

AÇIKEL''DEN DOLAR SAVUNMASI

Daha önce Türkiye''de ve Amerika''da mühendis maaşlarının satın alma gücünü kıyaslayarak aradaki farka isyan eden Açıkel, bu kez iktidarı destekledi. Açıkel, doların artması sayesinde üretimin Türkiye''ye kayacağını ve dünyaca ünlü tekstil markalarının üretim bandını Türkiye''ye çekeceğini savundu.

Çin''de bir tekstil işçisinin aldığı asgari ücretin 360 dolar civarında olduğunu belirten Açıkel, Türkiye''de ise daha az olduğunu söyledi ve "Kusura bakmasın kimse bizde işçilik çok ucuzladı" ifadelerini kullandı.

"BİZDE İŞÇİLİK ÇOK UCUZ"

Açıkel asgari ücret miktarını da Çin ile karşılaştırarak, "Orada 360 dolarlarda, bugünkü kurla Türkiye''de kabaca 300 dolar. Umarım negatif görülen pozitife dönüşür. Bizde işçilik çok çok ucuz" demesi dikkatlerden kaçmadı.

DAHA ÖNCE BÖYLE ELEŞTİRMİŞTİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin Halk Ekmek büfelerini çoğaltma isteğini reddeden AKP''ye tepki göstermişti. Açıkel, “Ekmeğin, suyun partisi olmaz” demişti

Öte yandan Açıkel, Türkiye''de ve Amerika''da mühendis maaşlarının satın alma gücünü kıyaslamıştı. Açıkel iki ülkedeki mühendis maaşlarının satın alma gücünü anlatırken yaptığı kıyaslama ile Türkiye''deki ekonomik şartlara da isyan etmişti.

 

 

İlgili Haberler