TikTok'a şok: Kendi çalışanları dava açtı

TikTok'a şok: Kendi çalışanları dava açtı
Bir sosyal medya uygulaması olan TikTok uygulaması, çalışanlarının akıl sağlığını etkilediği gerekçesiyle yargılanıyor. Gördükleri baskıyı da yasal olarak paylaşmamaları için “Gizlilik Anlaşması” imzalamaya zorlanıyorlar.

ShiftDelete''den elde edilen habere göre; TikTok''a kendi çalışanları tarafından dava açıldı. TikTok dava içeriğinde, şirketin yoğun içeriği gözden geçirmeleri için çalışanlarını zorladığını belirtiliyor. Bu durumun sonucunda da şirketin, bozulan zihin sağlığı için çalışanlarına yeterince destek olmadığı yer alıyor. Ek olarak çalışanların, gördüklerini yasal olarak tartışmamak için “Gizlilik Anlaşması” imzalamaya zorlandığı iddiaları da mevcut.

Davada, davacıların “çocuk istismarı, tecavüz, işkence, hayvan istismarı, intihar, cinayet” gibi birçok rahatsız içeriği incelemek için zamanlarını harcadığını anlatılıyor. Dava, Velez ve Young’un defalarca kez zihinsel sağlıkları üzerinde nefret ve komple teorilerine maruz kaldıklarını da bildiriyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yine TikTok çalışanı olan Candie Frazier, çalışma koşullarının zor olduğu ve zihinsel sağlığının bu yüzden bozulduğu gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Fakat ABD bağımsız haber radyosunun yaptığı açıklamada bu davanın artık ilerlemediği açıkladı.

İlgili Haberler