İran'da toz fırtınası: 764 kişiyi hastanelik oldu İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde toz fırtınası nedeniyle son 4 günde hastaneye kaldırılanların sayısı 764'e ulaştı.
Uzmanından bu hastalıkları olanlara toz fırtınası uyarısı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, toz fırtınasının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, gerekli olmadığı sürece dışarıya çıkılmaması önerisinde bulundu.
İspanya'da göz gözü görmüyor Sahra Çölü'nden gelen toz fırtınası, İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia bölgesini esir aldı.
Rotasını Türkiye'ye çevirdi sokağa adımınızı atmayın. Prof. Dr. Şenyiğit uyardı Meteoroloji Denel Müdürlüğü tarafından Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımının bugünden itibaren bazı bölgelerde etkili olacağı ve yağış alan yerlerde çamur olarak yağacağı uyarısında bulunuldu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınasının neden olacağı çamur yağışının kirlilik dışında sağlık için önemli sorunlar oluşturabileceğini belirtti. Şenyiğit, “Bu toz fırtınası ya da tozun o bölgede birikmesi bazen uzun süreli, yağmurdan sonra da
Meteoroloji şimdi de toz fırtınası için uyardı. Neler olacak neler Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarılarına bir de toz fırtınası uyarısı yapıldı. Dört mevsimin bir arada yaşanıyor, kuvvetli yağışların meydana geldiği kıyı bölgelerinin aksine doğuda kar yağışı yaşanıyor. Meteoroloji, şimdi de İç Anadolu için gece saatlerinden itibaren toz fırtınası beklendiği uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronanın menzilini açıkladı, uyarı üstüne uyarı yaptı. "Herkes bulundurmak zorunda" dedi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronanın toz bulutuyla kilometrelerce taşınmasının söz konusu olmadığını altını çizdi. Ceyhan ayrıca maske uyarısı da yaparak "Kullandığımız cerrahi maskeler ıslandığı anda özelliğini yitiriyor. Onun için yağmurlu havalarda herkes şemsiye taşımalı" dedi.
Antalya'da toz fırtınası vatandaşlara zor anlar yaşattı Antalya'da meydana gelen toz fırtınası, vatandaşlara zor anlar yaşattı.