Türk Bayrağı’ndan klozet takımı satmışlardı, Amazon’dan ikinci şerefsizlik

Türk Bayrağı’ndan klozet takımı satmışlardı, Amazon’dan ikinci şerefsizlik
E ticaret sitesi Amazon’da Türk Bayrağı’ndan banyo seti satılmasına karşı tepkiler devam ederken Amazon ikinci bir skandala imza attı. Sitede satışı devam eden “Ermeni Soykırımı Büyük Yalan” adlı kitabın satışını durdurdu.

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon’da Türk Bayrağı’ndan banyo seti satılması, sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Amazon ikinci bir skandala imza attı. Batı ABD Ermeni Devrimci Federasyonu Merkez Komitesi tarafından Los Angeles, California'da Ermenice ve İngilizce olarak yayınlanan bir Ermeni-Amerikan iki dilli günlük gazete olan Asbarez gazetesinde Şant Jarchafjıan kaleme aldığı yazıda Dr. Ali Nazmi Çora’un Ermeni Soykırımı Büyük Yalan (Armenian Genocide A Bıg Lie) adlı kitabın Amazon’daki satışının iptal edildiğini duyurdu.

amazon-ermeni-soykirimi-buyuk-yalan.jpg

KİTABI SATIŞI DURDURULDU

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’a e-posta gönderen Sant Jarchafjıan, kitabın siteden kaldırılmasını talep etti. Jarchafijan’a gelen mesajda Ermeni Soykırımının kapsamlı bir şekilde araştırıldığı ve belgelendiği bunu inkar etmenin sadece nefret ve Ermeni karşıtı duyguları hafifletmeye hizmet ettiği ifadeleri kullanılırken kitabın satışının durdurulduğu bilgisi paylaşıldı.

ermeni-gazetede-amazon.jpg

BU ÜRÜNLERİN SATIN ALINMASI

Ayrıca Jarchafijan yazısının devamında, “Bir kişi ve birkaç e-posta fark yaratabilir. Nahçıvan'daki mezarlıklarımızın ve haçkarlarımızın yok edilmesiyle mücadele etmekten, tüketicilerin Türk ürünleri ile karşılaştıklarında bilinçli kararlar almasını sağlamaya kadar bu savaşın birçok cephesi var. Bu ürünlerin satın alınması Türkiye Cumhuriyeti'ni zenginleştirmeye ve Batı Ermenistan'daki işgalini ve yüzyıllarca süren kültürel mirasımızı yok etmesini uzatmaya hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler