Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Amerika'da yaşanan olaylarla ilgili flaş açıklama

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Amerika'da yaşanan olaylarla ilgili flaş açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Amerika’da meydana gelen olaylarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlığın açıklamasında, Amerika’daki olayların endişe ile takip edildiği belirtildi.

Amerika’da başkanlık seçimlerini kaybeden Trump taraftarları, ABD Kongre binasına girdi. Trump taraftarlarının binayı basmasının ardından olayların şiddeti arttı. Başkan yardımcısı Pence bina dışına çıkarılırken, Washington’da 12 saatlik sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi. Diğer yandan, Biden’in başkanlığının tescil edileceği görüşmenin de durdurulduğu kaydedildi.

Amerika’daki olaylar devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan da ABD’deki olaylarla ilgili açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün kongre binasının göstericiler tarafından basılması ile teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.

ABD’deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD’nin bu siyasi krizi olgunluk içerisinde aşacağına inanıyoruz. ABD’deki vatandaşlarımıza kalabalık mekanlar ve gösterilerin yapıldığı alanlardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz.

 

 

İlgili Haberler