Soğuk ve yağışlı seyreden havalar özellikle bağışıklığı düşük olanlar için gribe yakalanma riskini arttıyor. Bu havalarda özellikle C vitamini içeren meyvelerin tüketilmesi bağışıklığın direncini arttırıyor. Yemeklerinizde sarımsak ve soğan gibi doğal antibiyotiklerin kullanımı arttırmakta bir diğer seçenek olarak önplana çıkıyor. İlik ya da tavuk suyu içeren çorbalarda lezzet ve besleyicilik açısından tüketilmesi gerekenler listesinde yer alıyor.

Çorba kolay tariflerle besleyici hale getirebileceğiniz en pratik yemek çeşidi olarak ön plana çıkıyor.

Elbette ne tükettiğinize dikkat ettiğiniz kadar hava durumuna göre kıyafet tercihleri yapmakta önem taşıyor. Yeme düzeniniz, uyku sağlığınız, kıyafet kombinasyonunuz, tüketim alışkanlıklarınız doğal olarak bağışıklığınızı da etkiliyor.

Havaların soğuması, grip vakalarının artmasıyla internette içerik üreticilerinin hazırladığı yemek tariflerine yönellik videoların içeriklerin de de ‘’ besleyici çorbalar’’ yer almaya başladı. Envai çeşit yemek tarifini pratik bir şekilde hazırlamanıza olanak sağlayan bu tariflerden yararlanarak, kendinize bağışıklığınızı güçlendiren birçok çorba hazırlayabilirsiniz.


İşte son dönemlerin yeniden gözde olan en popüler tarifi soğan çorbasının yapılışı;

1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ (tepeleme)
1,5 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz

Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
1 kaşık tereyağını tencerede eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin. Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun.
Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Burada kullandığınız suyun mutlaka sıcak olması gerekmektedir. Bu şekilde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır.
Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz.
Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle, üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın…