Türk Sağlık Sen'den Mülakat Tepkisi

Türk Sağlık Sen'den Mülakat Tepkisi
OHAL kapsamında yayınlanan yeni KHK’larda sağlıkta "mülakatla" alım uygulamasına geçilmesine, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’den çok sert bir tepki geldi.

OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lara dün yenileri eklendi. Yeni yayınlanan KHK'lara göre, kamuya alımlarda "mülakat" uygulamasına devam edileceği belirtildi. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mülakat uygulamasının sağlık personeli de getirilmesine tepki gösterdi. Kamuya alımlarda "güvenlik soruşturması" şartı getirilmesini olumlu olarak değerlendiren Kahveci, "Torpilin önü açılıyor" uyarısında bulundu.

İşte Kahveci'nin o açıklaması:

SAĞLIKTA MÜLAKAT KABUL EDİLEMEZ

"Terörle mücadele ediyoruz diyerek, öğretmenlerden sonra sağlık personeli alımında da mülakatın getirilmesi kabul edilemezdir. Bunun adı terörle mücadele değil, bizzat kamuya girişte adam kayırma ve torpilin önünü alabildiğince açmaktır.

Daha öncede açıkladığımız gibi KPSS ile birlikte memur alımında güvenlik soruşturması yapılması yeterli olacaktır. Nitekim KHK’da da bu düzenleme yapılmıştır. Maksat terör örgütleri ile ilişkisi olanların kamuya alımını engellemekse güvenlik soruşturması makuldür."

İŞ SULANDIRILMASIN

"Bunu düzenlerken üstüne birde mülakat getirilmesi bu işi sulandırmak ve kirletmektedir. Böyle yapılınca kamuya girmesi engellenecek olanlar terör örgütü ile ilişkide olanlar değil bizzat emeğiyle sınavını kazanan kimsenin adamı olmayan, torpili bulunmayan gençlerimizdir. Bu tür düzenlemeler vatandaşın devlete olan güveninin zedeleyecek, kamuya olan inancı sarsacaktır. 

KHK’ya göre mülakat ile ilgili esas ve usüller bakanlıkça belirlenecektir. Daha önceki görevde yükselme sınavının sözlü mülakatında sicili bozuk olan Bakanlığın bu düzenlemelerini ve alım  süreçlerini dikkatle inceleyip takip edeceğiz. Yanlışlıklarla ilgili gerekli hukuki girişimlerde de vakit geçirmeden bulunacağız. "

HUKUKA ZARAR VERİYOR

"Savunma bile yapamadan kamu çalışanlarının açığa alınıp ihraç edilmesi, Üniversitede görevli akademisyenlerin oy kullanma hakkının kaldırılarak iradelerinin tümden geçersiz kılınması ve açığa almalardaki 3 aylık sürenin kaldırılarak çalışanların belirsizlik içerisinde bırakılması gibi uygulamalarla kamu hukukuna, adalete ve hakkaniyete zarar verilmektedir. "

İlgili Haberler