Türkan Saylan ölüme giderken Altan, Ilıcak, Belge ve Matur ne demişti. Kırmızı Kedi’nin sahibi Haluk Hepkon unutmadı

Türkan Saylan ölüme giderken Altan, Ilıcak, Belge ve Matur ne demişti. Kırmızı Kedi’nin sahibi Haluk Hepkon unutmadı
Türkan Saylan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kırmızı Kedi Yayınevi’nin sahibi Haluk Hepkon, Ergenekon kumpas davaları sürecinde Türkan Saylan’a ahlaksız suçlamalarda bulunan Murat Belge, Bejan Matur, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın sözlerini hatırlattı. Hepkon paylaşımında, “başkalarını bilmem ama ben sizleri unutmadım” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu Dr. Türkan Saylan vefatının 12.yılında sevenleri tarafından anılırken Kırmızı Kedi Yayınevi’nin sahibi Haluk Hepkon, Ergenekon kumpas davaları sürecinde Türkan Saylan’a ahlaksız suçlamalarda bulunan Murat Belge, Bejan Matur, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın sözlerini hatırlattı.

Hepkon paylaşımında, “Türkan Saylan''a darbe ajitatörü diyen Murat Belge, “Güneydoğudan kızları askerî okul talebeleriyle eşleştiriyor” diyen Bejan Matur, "evi aranır" diyen Ahmet Altan, "her tutuklananın arkasından hukuk darbesi demeyin" diyen Nazlı Ilıcak. Başkalarını bilmem ama ben sizleri unutmadım” ifadelerini kullandı.

“DARBE AJİTASYONU YAPIYOR”
Taraf Gazetesi Yazarı Murat Belge köşesinde (17 Nisan 2009) Ergenekon operasyonunun son dalgasını değerlendirdi. Belge, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ın darbeye karşı olduğundan şüphesi olmadığını belirterek “ama bütün bu cunta/darbe ajitasyonu içinde bayağı önemli ve bayağı merkezî bir rol oynayan bir örgütün başkanı olduğunu da unutmamak gerek” dedi.

BEJAN MATUR’DAN SAYLAN’A AHLAKSIZ SUÇLAMA
PKK’lılarla gerçekleştirdiği röportajların yer aldığı “Dağın Ardına Bakmak” kitabıyla tepki çeken Bejan Matur da 17 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan “Acıları yarıştırmak” başlıklı köşe yazısında, “Türkan Saylan ise daha baştan hasar bir konu. Güneydoğudan devşirdiği genç kızları askerî okulların genç talebeleriyle eşleştiren Saylan''ın on sene sonra hangi salonda nasıl anılacağını sahiden ben de merak ediyorum. İnsanlığa, kadınlık tarihine bir değer kattığı için mi hatırlanacak Saylan? Genç kızlara otoriteden bağımsız, hesapsız bir güzelliği, kimliği yaşattığı için mi?” ifadelerini kullanmıştı.

AHMET ALTAN VE NAZLI ILICAK DA SAYLAN’I HEDEF ALMIŞTI
15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Ahmet Altan “Çocukları fişleyen Türkan Saylan''ın evi aranır” ifadelerini kullanırken aynı davada yargılanan ve tahliye edilen Nazlı Ilıcak da Türkan Saylan''ı hedef almış ve Saylan''ın masum olmadığını ima eden paylaşımlarda bulunmuştu.

İlgili Haberler