Türkiye düşmanı Weber'den küstah tehdit!

Türkiye düşmanı Weber'den küstah tehdit!
Türkiye düşmanlığı ile bilinen Alman siyasetçi Weber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapıları açarız" açıklamalarına cevap verdi. "Şantajı kabul edemeyiz” diyen Weber, Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkileri tehlikeye atacağını vurguladı.

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi (EPP) grup Başkanı Manfred Weber, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan mülteci mutabakatının sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Alman politikacı Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye mülteciler için verilen yardımın "2019 sonrasındaki yılları da kapsayacak şekilde uzatılmasından” yana olduğunu ifade etti.

Sığınmacı sayısının artması nedeniyle AB'ye baskı uygulamaması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarıda bulundu. "Şantajı kabul edemeyeiz” diyen Weber, mülteci mutabakatını koz olarak kullananların Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkileri tehlikeye atacağını vurguladı.

Weber, "Türkiye'nin bunu bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Eylül ayı başında yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde planlanan güvenli bölgenin ay sonuna kadar oluşturulamaması halinde "Biz de kapıları açmak zorunda kalırız” demişti. 

İlgili Haberler