Türkiye, NATO'ya en olumsuz bakan ülke oldu

Türkiye, NATO'ya en olumsuz bakan ülke oldu
NATO üyesi 16 ülkede yapılan araştırma sonucunda Türkiye’de halkın yüzde 55’inin NATO’ya olumsuz baktığı ortaya çıkarken, halkın sadece yüzde 21’i olumlu yönde fikir beyan etti.

NATO üyesi 16 ülkede ittifaka ilişkin güven araştırması yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), merkezli araştırma şirketi Pew Research Center, 16 NATO üyesi ülkede ittifakın imajına yönelik bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda oluşuma en az olumlu bakan ülke Türkiye oldu. Türkiye’de vatandaşlara yöneltilen sorularda halkın yüzde 55’i NATO’ya olumsuz baktığı belirtildi. Türkiye’de halkın yüzde 21’si sadece NATO için olumlu yönde görüş bildirdi.

NATO'YA EN OLUMLU BAKAN ÜLKE POLONYA

Euronews’te yer alan habere göre, NATO’ya en olumlu bakan ülke yüzde 82’lik oranla Polonya oldu. NATO’ya en fazla olumlu bakan bir diğer ülke ise yüzde 77’lik oranla Litvanya oldu. NATO’ya en çok güven ise, Hollanda’da yüzde 72, Kanada’da yüzde 66, İngiltere’de yüzde 65, Almanya’da yüzde 57, ABD’de yüzde 52 ve Fransa’da yüzde 49 olarak çıktı.

NATO oluşumuna olumsuz yönde fikir belirten ülkeler arasında, Türkiye’nin ardından yüzde 51 ile Yunanistan ve yüzde 42 ile İspanya geldi. NATO’ya olumsuz bakanların oranı Fransa’da yüzde 38, Almanya’da yüzde 33, ABD’de yüzde 26 ve İngiltere’de yüzde 23 olarak ölçüldü.

tabloo-001.jpg