TÜVTÜRK'te yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak

TÜVTÜRK'te yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak
TÜVTÜRK'te eski dönem sona erdi. TÜVTÜRK milyonlarca araç sahibini ilgilendiren flaş değişikliğe gitti. Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren flaş gelişme! TÜVTÜRK trafiğe kayıtlı tüm araçlar için harekete geçti. TÜVTÜRK muayenede artık bir dönem son verdi. TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı milyonlarca aracın muayene süreçlerini daha düzenli hale getirmek amacıyla randevusuz muayene uygulamasını sonlandırdı. Artık araç sahipleri, resmi internet sitesi üzerinden muayene randevusu almak zorundalar.

TÜVTÜRK'TE SİSTEM DEĞİŞTİ

eea212da66c70613af14870e5eeab4f87839a72e.jpeg

TÜVTÜRK istasyonlarında hayata geçirilen bu yeni uygulama ile randevusuz araç muayeneleri yapılmayacak ve bu değişiklikle muayene süreçleri daha sistemli bir şekilde yönetilecek. Araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların faaliyet gösterdiği illeri ve ilçeleri öğrenebilecek. Uygun tarihleri kontrol ederek bu tarihler için randevu alabilecekler. İnternet üzerinden alınan randevular sayesinde sürücüler, belirledikleri gün ve saatte araçlarını muayeneye sokabilecekler.

O ARAÇLAR MUAYENEYE ALINMAYACAK

Yeni uygulama sonrasında randevusuz muayene istasyonlarına gelen araç sahipleri, maalesef muayeneye alınmayacaklar. TÜVTÜRK istasyonları, randevusuz araç kabul etmeme politikasını sürdürüyor.

tuvturkistasyon.jpg

EK TESTTEN MUAF OLACAK

Aynı zamanda araç sahipleri, TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan alacakları 'egzoz pulu' ile egzoz gazı emisyon ölçümü testini yaptırabilir ve bu belgeyi muayene sırasında yetkililere ibraz ederek ek bir test yaptırmaktan muaf olabilirler.

TÜVTÜRK'ün gezici istasyonları, araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntıları büyük ölçüde azaltacak. Bu uygulama, gelecekte trafik güvenliği ve çevre koruma alanında benzer adımların yaygınlaşmasına katkıda bulunabilir. Araç sahipleri, belirlenen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirebilir, böylece trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliği ve çevre dostu olmasını sağlayabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.