1. Lig’de sahil ekipleri ilk yarıda alabora oldu

1. Lig’de sahil ekipleri ilk yarıda alabora oldu
Süper Lig’e çıkma mücadelesi verilen bir alt ligde, sahil takımları dondu. Daha üç sezon önce Cimbom ile zirve yarışı yapan Ordu dibe vurdu. Alanya ve Altınordu gibi yeniler dahil, Samsun, G.Antep BB, Denizli, Adana, Buca, Manisa ve Bolu için tehlike çanları erken çalmaya başladı

PTT 1. Lig’de ilk yarının kapanmasına bir hafta kala gruptaki 18 takımın yarısından fazlasını şimdiden düşme korkusu sardı. Aralarında ligin yeni ekiplerinden Albima Alanyaspor ve İzmir’in Altınordu takımı başta olmak üzere bu sezon istikrarı yakalayamayan 10 takım için tehlike çanları erken çalmaya başladı. Süper Lig’e çıkma mücadelesinin verildiği PTT 1. Ligi’nde Boluspor ile birlikte özellikle sahil takımlarının aralarında bulunduğu 10 kulüp şimdiden ateş çemberinin içine düştü. Daha üç sezon önce Süper Lig’in ilk yarısında Galatasaray’la birlikte zirve mücadelesi veren ancak kendisini PTT 1. Lig’de bulan Karadeniz’in Ordusporu, topladığı 7 puanla puan cetvelinin dibine demir atarak korkulu rüyalar görmeye başladı.

Ligdeki ilk sezonları
İki takımın doğrudan, bir ekibin de play-offlar sonucu Süper Lige çıkacağı PTT 1. Lig’de mücadele eden, aralarında Süper Lig’de bir zamanlar başta 4 büyükler olmak üzere rakiplerine kök söktüren, sahil ekiplerinden Samsunspor, Denizlispor, Adanaspor Bucaspor ile Manisaspor ilk yarının bitimine 1 hafta kalmasına rağmen sergiledikleri futbolla camialarını üzdü. Ligin ikinci yarısında ligde kalmak için mücadele verecek olan bu 10 takımdan puan cetvelinde 9. sırada bulunan 19 puanlı Samsunspor ile 17. sıradaki 14 puanlı Manisaspor arasında sadece 5 puan bulunuyor. Ligin yenileri Albima Alanyaspor ile Altınordu, 2. yarıda toparlanmazsa ligdeki ilk sezonlarında asansör takım unvanını alacaklar. 10 kulüp arasında durumu en kritik olan ise 7 puanlı Orduspor.

Gerileme devri başladı
Ligde adlarını ateş hattına yazdıran Samsunspor, Gaziantep Büyükşehir Belediye, Alanyaspor, Boluspor, Altınordu, Denizlispor, Adana, Buca, Manisa ve Ordu’nun 2. devrede kümede kalma mücadelesi vereceği PTT 1. Lig’de, diğer 8 takım ise Süper Lig’e çıkma savaşı verecek. Aralarında Süper Lig’den gelen Kayserispor, Antalyaspor ve Elazığıspor’un da bulunduğu Osmanlı, Adana Demir, Şanlıurfa, Karşıyaka ve ligin yeni ekibi Giresunspor ise bir üst lige çıkma mücadelesi verecek. Bu 8 ekipten 31 puanlı 1. Kayseri ile 8. sıradaki 20 puanlı Giresunspor arasında da sadece 11 puan bulunuyor. 2. devrenin de ligin, geride kalan 15 hatfasındaki gibi seyretmesi durumunda, Süper Lige merhaba demeye en yakın ekipler arasındaki takımlardan Osmanlı ve Antalya gerileme devrine girerken, Kayserispor istikrarlı çıkışını sürdürdü.