Tuzla'da ATM dolandırıcıları yakalandı

Tuzla'da ATM dolandırıcıları yakalandı
Tuzla'da bir bankanın ATM cihazına kamera ve kart kopyalama aparatı yerleştirdikleri gerekçesi ile gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Aydınlı Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi''ndeki bir marketin önünde bulunan ATM''ye kamera ve kart kopyalama cihazı yerleştirildiği ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri inceleyerek, iki kişinin bir otomobille olay yerine geldiklerini, daha sonra ATM başında cihaz söküp taktıklarını belirledi.

Zanlıların kimliklerini belirleyen polis A.G.''yi yakalarken, İ.T. isimli şüpheli ise başka bir suçtan denetimli serbestlik kapsamında Maltepe Polis Merkezi Amirliği''ne imza için geldiği sırada gözaltına alındı.

Olayda kullanılan araç ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet gizli kamera aparatı, 3 adet elektronik düzenekli kart kopyalama aparatı, 2 adet üzerinde açma-kapama düğmesi ile kart giriş yeri bulunan aparat, 1 adet cep telefonu ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 22 bin 620 lira para ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.G. serbest bırakılırken, İ.T. ise "Bilişim Sistemleri Banka ve Kredi Kartlarını Kötüye Kullanılması Suretiyle Hırsızlık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)