Twitch canlı yayınındayken evini polis bastı

Twitch canlı yayınındayken evini polis bastı
Hearthstone yayınları ile bilinen ünlü Twitch yayıncısının evine yayın sırasında polis baskını yapıldı.

Olayın nedeni ise çok geçmeden ortaya çıktı

ShiftDelete - Twitch’te yaptığı Hearthstone yayınlarıyla bilinen ABD’li Alexandra ‘Alliestrasza’ Macpherson, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir yayın sırasında ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Alliestrasza’nın evini yayın esnasında polisler basarken, olayın nedeni ise çok geçmeden ortaya çıktı.

Bunun dışında olayın gerçekleştiği yayının tamamı Twitch’ten kaldırıldı, ancak sosyal medyada dolaşan çeşitli videolar sayesinde konu ile ilgili bir nebze olsun fikir sahibi olabiliyoruz. 

Alliestrasza, yayın sırasında gelen garip seslerin üzerine evini kontrol etmek için bilgisayarının başından bir süreliğine ayrılıyor. Daha sonra geri gelen yayıncı, ‘’Şu anda evime baskın yapıldı çocuklar’’ diyerek odasından tekrar ayrılıyor. Bir kaç dakika sonra ise yayıncının odasına eli silahlı üç polis geliyor ve etrafı aramaya başlıyor.

Yaklaşık 30 dakika sonra endişeli bir şekilde geri gelen Alliestrasza, artık yayını kapatması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullanıyor;

Şimdi yayını kapatacağım, ‘çok iyi’ memurlar evde. Suç raporu alıp kimliklerimizi alacaklar. Kelimenin tam anlamıyla ezildim. İyiyim ama evet… Dışarıda hepimiz kelepçeliydik. Her şey yolunda, çok güzel, daha sonra sizinle konuşacağım, tamam mı?

Alliestrasza’nın evine baskın yapılmasının nedeni ise Twitch gibi platformlarda yayın yapan kişilerin belirli aralıklarla maruz kaldığı bir durum diyebiliriz. Zira bazı izleyiciler, eğlence amaçlı canlı yayın sırasında yayıncıları asılsız iddialarla polise ihbar ediyorlar. Bu durum, yurt dışında Swatting olarak adlandırılıyor.