Uğur Dündar Erdoğan'a kurgu soru soranların nasıl cezalandırıldığını açıkladı

Uğur Dündar Erdoğan'a kurgu soru soranların nasıl cezalandırıldığını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında ekrana yansıyan prompter detayı ve duyulan fısıltılar dikkat çekmişti. Konuya ilişkin yorumda bulunan Uğur Dündar, "Bir televizyon programında yapılabilecek en büyük yanılgı, önceden düzenlemiş bir kurguyu (mizansen) seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın katıldığı Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında ekrana yansıyan prompter detayı ve duyulan fısıltılar, programın önceden kurgulandığı, Erdoğan''a sufle verildiği şeklinde yorumlara neden oldu. 

Usta gazeteci Uğur Dündar, Twitter''dan paylaştığı mesajda tartışma yaratan yayını hazırlayanları ve Erdoğan''a soru soran gazetecileri eleştirdi.

Önceden düzenlemiş bir kurguyu seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmenin yanılgı olduğunu belirten Uğur Dündar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir televizyon programında yapılabilecek en büyük yanılgı, önceden düzenlemiş bir kurguyu (mizansen) seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmektir!
Oysa seyirci bunu hisseder ve kendisini enayi yerine koyanları zaping yaparak cezalandırır!.."

İlgili Haberler