Ümit Özdağ, çok sert konuştu!

Ümit Özdağ, çok sert konuştu!
MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP ve MHP arasında anlaşılan, ardından meclise görüşülmesi için gönderilen anayasa değişikliği ile ilgili çok sert konuştu.

AKP ve MHP anayasa değişikliği ile ilgili görüşmelerini sonlandırdı ve hazırladığı taslağı meclise sundu. AKP ve MHP'nin üzerinde mutabık olunduğu söylenen maddeler ile ilgili MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ sert açıklamalarda bulundu.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"AKP ile Bahçeli arasında yapılan görüşmeler sonunda hazırlanan Kuzey Kore modeli başkanlık anayasa taslağı TBMM'ye geldi. Değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan cumhuriyeti haline getirilmek isteniyor. Hiç bir maddeyi bir Türk Milliyetçisinin hele MHP milletvekili olan bir kişinin kabul etmesi mümkün değil. Hele iki madde değişikliği var ki, bunları kabul etmek İstiklal Harbi'nde Yunan Ordusuna hizmet etmek anlamına gelir. Hangileri mi? Anayasanın idarenin esaslarını yani devletin temel kuruluşunu belirleyen 123. ve 126 maddelerinde yapılmak istenen anayasa değişikliklerinden bahsediyorum. Bu maddelerde istenilen ve Bahçeli'nin kabul ettiği değişiklik kabul edilir ise Erdoğan bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Güneydoğu Anadolu'da özerk bölge kurabilir. AKP'nin TBMM'den geçiremeyeceği hatta getirmek dahi istemeyeceği, getirse bile toplumsal baskı ile geri adam atmak zorunda kalacağı bir düzenleme bir sabah uyandığımızda cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılmış olur. Hiç bir MHP milletvekili Türk Milleti ve Türk tarihine karşı işlenmiş bu suça ortak olmak istemeyecektir. Ortak olan ise ortalıkta sakın Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm diye dolaşmasın. Bu anayasaya evet diyen Türk Milliyetçisi değildir. Ülkücü hiç değildir."

 

İlgili Haberler