Ümit Özdağ'dan Diyanet İşleri Başkanı'na sert tepki

Ümit Özdağ'dan Diyanet İşleri Başkanı'na sert tepki
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 30 Ağustos için camilere yollanan Cuma hutbesinde Atatürk’e yer verilmemesine sert tepki göstererek “Başkanın kimin tarafında olduğu belli” açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cuma gününe denk gelen 30 Ağustos zaferi için camilere gönderilen Cuma hutbesinde Ulu önder Atatürk’e yer verilmemesinin yankıları sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Erbaş‘ın “Keşke Yunan kazansaydı” skandal ifadeleri ile hatırlanan Kadir Mısıoğlu’na yaptığı ziyareti hatırlattı.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Diyanet 30 Ağustos'ta ne büyük Atatürk'ü ne şanlı ordumuzu anmıyor. Türk Milletinin milli değerlerine saygı göstermiyor. Ama başkanı "Keşke Yunan kazansaydı" diyen zati ziyaret ediyor. Başkanın kimin tarafında olduğu belli.

ozdag-039.jpg

ALİ ERBAŞ'IN KADİR MISIROĞLU ZİYARETİ

Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü olan 10 Kasım 2018'de Diyanet İşlerinin başındaki isim olan Ali Erbaş, sözde tarihçi ve Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın evinde ziyaret ettiği sözde tarihçi Mısıroğlu, Ulu Önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’na defalarca hakaret etmesi ile gündeme gelmiş, Atatürk düşmanlığı ile bilinen Mısıroğlu, yaptığı bir konuşmada “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiçbiri olmazdı” ifadelerini kullanmıştı.

fesli.jpg

İlgili Haberler