Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya Suriyeli yanıtı

Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya Suriyeli yanıtı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu’nun kendi sosyal medya hesabından kendisini hedef alan sözlere sert yanıt vererek, “5 milyon Suriyeliyi pasaport ile mi aldın?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özdağ, “5 milyon Suriyeliyi pasaport ile mi aldın? Vatandaşlık verelim diyerek şimdi daha fazla Suriyelinin gelmesine neden oluyorsun" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, Özdağ’ın 11 Uygur Türkü’nün Atatürk Havalimanı’nda bekletildikten sonra sınır dışı edilmesi ile ilgili açıklamalarını Twitter hesabında alıntılayarak “Sadece ikametli 35.000 Özbek, 20.000 Uygur misafirimiz var. 11 Uygur ile ilgili bilgin yanlış. Havalimanında değiller. Türkiye’ye gelişleri, sahte pasaportları ile ilgili soruşturma yapıyoruz. Fitne ruhunu sarmış, bela okuyorsun. Allah akıl sağlığı versin” ifadelerini kullanmıştı.

soylu.png

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN SERT YANIT

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise Soylu’nun bu paylaşımını kendi hesabında alıntılayarak “5 milyon Suriyeliyi pasaport ile mi aldın? Vatandaşlık verelim diyerek şimdi daha fazla Suriyelinin gelmesine neden oluyorsun. Allah bendeki aklın yarısını sana nasip etseydi bugün Türkiye'de 5 milyon Suriyeli olmazdı.” şeklinde paylaştı.

ozdag1.png
ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ

Özdağ, söz konusu açıklamayı Twitter hesabından yapmış ve “11 Uygur Türkünü Atatürk hava limanında bekletip Türkiye'ye sokmayan Süleyman Soylu 380 bin Suriyeli çocuğa vatandaşlık verelim diyor. Çocuklara verilince anne ve baba ile ortalama 3 kardeş ile birlikte 2 milyon 280 bin Suriyeliye vatandaşlık verilecek” demişti.

ozdagg.png

İçişleri Bakanı Soylu'yu TV'de tartışmaya çağıran Özdağ, "380 bin çocuğa vatandaşlık verdin mi ailelerine hak doğar.Türk vatandaşlığı cebine koyup götüreceğin hatıra eşya değildir.Üstelik kimse Türk vatandaşlığını alıp gitmez.Akıl meselesini tvde benimle tartışacak kadar cesur musun?" dedi.

umit-ozdag.png

İlgili Haberler