Ümit Özdağ'dan 'Yeni Parti'yle ilgili önemli açıklamalar

Ümit Özdağ'dan 'Yeni Parti'yle ilgili önemli açıklamalar
Katıldığı bir televizyon programında 'Yeni Parti'yi anlatan Gaziantep Milletvekili Özdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyasete Meral Akşener'le birlikte devam etme kararı alan Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, HaberTürk'te yayınlanan Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk oldu. 

'Yeni Parti'yle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Özdağ, FETÖ'yle mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsi politikası ile değil, 'Yeni Parti' öncülüğünde olabileceğini söyledi. 

"Biz uzun vadeli, stratejik, küresel bir mücadele konsepti hazırlıyoruz" diyen Özdağ, FETÖ'yle mücadelede ideolojik mücadelenin önemine değinerek, "Bu mücadelenin ihmal edilen bir boyutu var: İdeolojik mücadele boyutu. Bunun teorik altyapısını geliştirdik. FETÖ sadece bir kriminal örgüt değil. Bir fikri temeli var. Bu fikri temeli çürütmezseniz, bu fikri temelle mücadele etmezseniz üç beş tane kriminal operasyon yapıp bu örgütü ortadan kaldıramazsınız" dedi.

"SİZ FETÖ'YÜ DİNDAR MI GÖRÜYORSUNUZ?"

Kübra Par'ın "Fikri temelden kastınız ne? Bir tür dindarlıkla mücadele, o eski Türkiye reflekslerine mi döneceksiniz yani?" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Hayır. Şaka mı yapıyorsunuz? Siz FETÖ’yü dindar mı görüyorsunuz? İslam’ı çarpıtan, kirletmeye çalışan, casuslaştıran bir yapı var. İşte biz Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerçekten yapması gereken şeyigöreve çağıracağız, teşvik edeceğiz ve destekleyeceğiz. Bunun için ilahiyatçılarla çalıştık. Esasen ben bu konuda sürekli çağrıda bulunuyorum Diyanet İşleri Başkanlığına ve görevini yapmadığını düşünüyorum."