Ünlü bankanın ortağı halka arz oluyor: Yatırımcılar borsada bayram edecek

Ünlü bankanın ortağı halka arz oluyor: Yatırımcılar borsada bayram edecek
Vakıfbank’ın (VAKBN) ortağı Vakıf Faktoring halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptı.

Bir şirket daha Borsa İstanbul’da halka arz olmaya hazırlanıyor. Vakıfbank’tan, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre 9 Kasım’da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar ile Vakıf Faktoring A.Ş. paylarının bir kısmının halka arzı ile ilgili çalışmaların başlatılmasına dair karar alındığı açıklandı.

Şirketten halka arz sürecine ilişkin yapılan açıklamada “Söz konusu halka arz süreci kapsamında; Vakıf Faktoring A.Ş. esas sözleşmesinin tadil edilerek sermaye piyasası mevzuatına uygun hale getirilmesi ile kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve gerekli diğer işlemlerin yapılabilmesi amacıyla Vakıf Faktoring A.Ş. tarafından 09.11.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.” İfadeleri kullanıldı.

FAKTORİNG NEDİR?

Faktoring; mal veya hizmet satışından doğmuş veya doğacak alacakları temlik alarak firmalara; finansman, tahsilat ve garanti hizmetlerinin birlikte veya ayrı ayrı sunulduğu bir finansal hizmettir. Faktoring bir alacak yönetimi ve ticaret finansmanıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.