Ünlü markanın vergiler dahil fiyatı ağızları açık bıraktı

Ünlü markanın vergiler dahil fiyatı ağızları açık bıraktı
Türkiye’de en çok satan otomobil markalarının arasında yer alan Renault, klimasız, hızı saatte 70 km olan ve 200 km’lik menzile sahip yeni elektrikli modeli Clio'yu vergiler dahil 360 bin TL’ye satması bekleniyor.

Fransız otomobil devi olan dünyanın önemli otomobil markası Renault, Türkiye’de en çok satan otomobil markalarının arasında yer alıyor. Renault, Türkiye'de en çok sevilen modellerinden biri olan Clio’nun yeni modeli için çalışmalara başladı. Araba almak isteyenler, uygun fiyatı ile pazarda ses getirmesi beklenen Clio’nun yeni modelinin Türkiye’ye ne zaman geleceğini ve otomobil piyasasında kaç paraya satılacağını araştırmaya başladı.

YENİ CLİO'NUN ÖZELLİKLERİ NELER?

ekran-goruntusu-2023-09-04-083949.png

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması otomobillerdeki rekabeti arttırarak fiyatların düşmesine zemin hazırladı. Bu rekabetin karşısında Renault da daha ucuz fiyatlı bir Clio modeli için kolları sıvadı. Renault yeni Clio modelinde elektrikli bir motor kullanacak ve bu motor yaklaşık olarak 200 km’lik menzile sahip olacak. Otomobilin maksimum hızının saatte 70 km olması bekleniyor. Renault uygun fiyatlı yeni Clio modelinde klima gibi opsiyonlar yer almayacak.

TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

ekran-goruntusu-2023-09-04-083920.png

Türkiye’de satılan en ucuz Clio’nun fiyatı 700 bin TL civarlarında ancak yeni gelecek olan elektrikli Clio’nun çok daha ucuza satılması bekleniyor. Fransız kaynaklı haberlere göre Renault bu modelini ilk olarak Asya’da görücüye çıkartacak. Türkiye’de en düşük vergiye tabi elektrikli model sınıfına giren yeni Clio’nun, vergiler dahil 360 bin TL’ye satılacağı iddia ediliyor. Türkiye’ye ne zaman geleceği ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

ekran-goruntusu-2023-09-04-083930.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.