Akillerin kaynağı belirsiz!

Akillerin kaynağı belirsiz!
Akillerin kaynağı belirsiz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bebek katili Abdullah Öcalan ile oturduğu pazarlık masasını meşrulaştırmak amacıyla seçtiği 63 ki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bebek katili Abdullah Öcalan ile oturduğu pazarlık masasını meşrulaştırmak amacıyla seçtiği 63 kişiyi, akil insan adı altında yurt gezilerine başlattı. 9 bölgede Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın (KDGM) kontrol ve sorumluluğunda toplantılar düzenleyecek olan akil insanların yapacakları harcamalar ve alacakları ücretler de kamuoyunda tartışma konusu oldu. YENİÇAĞ, söz konusu harcama ve ücretlerle özlük hakları konusunda Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran’a, 8 soru gönderdi. Aradan bir hafta geçmesine rağmen KDGM’den soruların yanıtlanıp yanıtlanmayacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Müsteşarlık özel kalem bürosundan yalnızca “Sorularınız makamda bekliyor” cevabı verildi. Ulvi Saran’a 5 Nisan tarihinde yazılı olarak gönderdiğimiz ve yanıtı henüz verilemeyen sorular şöyle:
* Kamuoyunda Akil İnsanlar olarak bilinen komisyona ayrılan bütçenin büyüklüğü ne kadardır?
* Akil İnsanlar Komisyonu, hangi yasal çerçevede kurulmuş ve hayata geçirilmiştir?
* Komisyona seçilen isimlerin sürdürdükleri görev boyunca mali hakları neler olacaktır?
* Bu kapsamda kendilerine aylık ücret ödenecek midir?
* Ödenecekse bu ne kadardır?
* Komisyonun işlevi tamamlandıktan sonra ücret almaya devam edecekler midir?
* Türkiye’nin 7 bölgesine ayrılan komisyon üyelerinin yaptıkları çalışmalar kapsamında alacakları harcırah ne kadar olacaktır? Komisyon üyelerinin konaklama, yemek ihtiyaçları kurumunuz tarafından mı karşılanacaktır?
* Konaklama otellerde mi yoksa kamu kurumlarına ait misafirhanelerde mi gerçekleşecektir?