Uzaylıların gözü bizim üzerimizde. Bilim insanları tespit etti

Uzaylıların gözü bizim üzerimizde. Bilim insanları tespit etti
Yeni bir çalışma gerçekleştiren bilim insanları, Dünya’ya maksimum 326 ışık yılı uzaklıkta bulunan 1.004 ayrı yıldızın etrafında dönmekte olan gezegenlerdeki olası gelişmiş yaşam formlarının Dünya’nın atmosferini inceleyebileceğini, dolayısı ile de Dünya’da yaşam olduğunu keşfedebileceklerini ortaya koydu.

Webtekno'da yer alan haberde, yeni bir araştırmaya göre 1.004 ayrı yıldızın etrafındaki bir gezegende yaşayan gelişmiş yaşam formları, Dünya'yı gözlemleyerek yaşam olduğunu tespit edebilir.

DÜNYA'YI GÖZLEMLİYORLAR

Yayınlanan makaleye göre söz konusu yıldızlardan 508’inin, Dünya Güneş’in önünden geçerken 10 saatlik bir gözlem süresi bulunuyor ki bu süre, gezegenimizin atmosferini incelemek ve yaşamsal verileri tespit etmek için son derece yeterli görülüyor. Lehigh Üniversitesi'nden astrofizikçi Joshua Pepper, tespit ettikleri 1.000’den fazla yıldızdaki akıllı yaşam formlarının Dünya’yı Güneş’in önünden geçerken gözlemleyebileceğini ifade etti.

28 IŞIK YILI UZAKLIKTA

Bilim insanlarına göre belirlenen yıldızlardan en yakını, gezegenimize yalnızca 28 ışık yılı uzaklıkta. Yine de bilim insanlarına göre yıldızların Dünya’dan uzakta olması, gözlem süresinin uzaması açısından daha faydalı.

1004 YILDIZDA YAŞAM BELİRTİSİ OLABİLİR

Bilim insanlarına göre gelecekte Dünya’yı gözlemleme imkanı yakalayacak daha fazla yıldız bulunuyor. Örneğin şu an Dünya’yı gözlemleyemeyen Teegarden yıldızı adlı bir kırmızı cüce, mevut hareket hızını koruması haline 2044 yılında Dünya’yı gözlemleyebilecek ve Dünyamızdan yalnızca 12 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Bilim insanları, söz konusu çalışmada yeni hedeflerinin tespit edilen 1.004 yıldızda yaşam belirtileri aramak olduğunu ifade ediyorlar.