Bilim insanları çözüm üretti: Uzaylılarla nasıl iletişim kurulur

Bilim insanları çözüm üretti: Uzaylılarla nasıl iletişim kurulur
Uzaylıların dünyamızda yada evrenin herhangi bir yerinde yaşadığına ve var olduğuna kanıtlar ararken bilim insanları bombayı patlattı. Kuantum fiziği sayesinde uzaylılar birbiri arasında ve insanlarla iletişim kurmaya başlayacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Edinburgh Üniversitesi‘ndeki bilim insanları, kuantum iletişimlerini kullanarak yıldızlararası uzayda sinyal göndermenin teorik olarak mümkün olduğunu gösterdi. Bunun için ise matematiksel hesaplamalar kullandılar.

Ekip araştırmada, dünya dışı varlıkların bu tür sinyalleri kullanarak bizimle iletişim kurmaya çalışma olasılığını da ortaya çıkarıyor. Kuantum iletişimi, verileri korumak için kuantum fiziğinden yararlanır. Kuantum yasaları ise ışık parçacıklarının aynı anda birden fazla durumda olmasına izin verir.

Araştırmanın baş yazarı teorik fizikçi Arjun Berera ve Jaime Caldeon-Figueroa, birçok hesaplama yaptı. Bu hesaplama ise potansiyel uyumsuzluğu kontrol etmek amacıyla X-ışınlarının uzay boşluğu boyunca hareket etmesi üzerinde oldu. Aynı zamanda Berera, uzaylıların birbirleriyle ya da insanlarla konuşmak için kuantum ağlarını kullanıyor olmasının bir teori olduğunu ancak, dünya dışı yaşamı araştırmak için önemli bir yol açtığını da söyledi.

Berera, kuantumla mümkün olan bilgi aktarımının, onu kozmostaki bir dünya dışı zeka için daha ilgi çekici hale getireceğini de ekledi. Ancak, bunu çözmek için tam anlamıyla işleyen bir kuantum bilgisayara ihtiyaç var. ”Kuantum ağlarıyla iletilen bilgi ışık hızından daha hızlı seyahat edemez. Bu nedenle mesajların hedeflerine ulaşması birkaç yılı alabilir.” Çalışmanın yazarları sonuç olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu bulgulara dayanarak, uzaylıların birbirleriyle sohbet etmelerinin veya belki de kendilerini insanlara tanıtmaya çalışıyor olmalarını olası yollarına klasik iletişimin yanı sıra kuantum iletişimini de ekleyebiliriz. Prensipte, astrofizik bir vücuttan gelen bir kuantum sinyalini veya hatta dünya dışı bir uygarlıktan gelen akıllı bir sinyali tespit etmek mümkün olmalıdır.