Uzman ekonomist açıkladı: Yapı Kredi'nin kararını diğer bankalar da takip edecek

Uzman ekonomist açıkladı: Yapı Kredi'nin kararını diğer bankalar da takip edecek
Yapı Kredi Bankası'nın 13 Haziran tarihinden itibaren 10 bin dolar, Euro ve Stenlin’in altında döviz mevduatı kabul etmeyeceği yönünde açıklamasını değerlendiren ekonomist Halil İbrahim Bayrakçı, diğer bankalarda bu eğilimi takip edeceğini belirtti.

Yapı Kredi Bankası’nın müşterilerine gönderdiği mesajda, 13 Haziran tarihinden itibaren 10 bin dolar, Euro ve Stenlin’in altında döviz mevduatı kabul etmeyeceğini açıklamasının yankıları sürüyor.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomist Halil İbrahim Bayrakçı; diğer bankaların da bu eğilimi takip edeceğini belirtti.

Bayrakçı, "Bankaların mevduat toplamak istememesinin sebebi, mevcut ekonomi idaresinin zorlamasıyla ekonomik olmayan krediler vermek istememesidir." dedi.

"BANKACILIK PRATİKTE BİTTİ"

"Aylar önce işlerin bu noktaya geleceğini azıcık ekonomiden anlayan ben dahil herkes söylemişti." diyen Bayrakçı, "Şimdi çok ama çok daha kötü bir noktaya gidiyoruz. O nokta, Türkiye’de sektör olarak bankacılığın pratikte bitmesidir."  ifadelerini kullandı.

Bayrakçı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bankalar çok primitif tüketici kredi işlemlerini yapıp, asıl yapması gereken üretim ve sanayi yatırımlarına kredi açmayı azaltacaklar. Geçen hafta TCMB’nin doğrudan özel sektöre kredi açma haberlerini bu minvalde okumak gerekiyor."