Yana yakıla ayda 103 bin TL'ye çalışacak işçiyi arıyorlar '85 bin alım yapılacak'

Yana yakıla ayda 103 bin TL'ye çalışacak işçiyi arıyorlar '85 bin alım yapılacak'
Ayda 103 bin TL'ye çalışacak 85 bin işçi ilanı dikkat çekti.

Birçok vatandaş ekonomi zorluklardan dolayı umudunu yurt dışında iyi bir maaşa bağlamış durumda. Dolgun maaş ve yaşam koşulları nedeniyle de bazı vatandaşlar Avrupa’daki iş ilanlarını araştırmaya başladı.

İsviçre’de yayımlanan bir ilanda verilen maaş dudak uçuklattı. İsviçre’de ayda 103 bin TL'ye çalışacak 85 bin işçi aradığı ilan içerisinde yer verildi.

.jpg

MAAŞI İLE CEZBEDİYOR

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri orasında konum alıyor. Saatlik 23 İsviçre Frangı asgari ücreti ile aylık 4 bin İsviçre Frangı veriliyor. Türkiye’ye yuvarladığımız da saatlik olarak 596 TL, aylık olarak ise 103 bin TL maaş oluyor. İşçileri ve diğer ülkelerdeki vatandaşları maaşlar cezbediyor.

Öyle ki çoğu alanında uzman doktor, hemşire, teknisyen ve bilgisayar uzmanı daha iyi maaş koşulları nedeniyle Avrupa’ya beyin göçü gerçekleştiriyor.

isvicre.jpg

İŞ İLANINDA ALINACAK MESLEKLERİN KRİTERLERİ

Uzman doktor, hemşire, teknisyen ve bilgisayar uzmanı ilanlarındaki şartlar ise şu şekilde olacak:

Hemşire ilanında yaşlı bakım ve hastanelerde çalışmak üzere hemşire alımı gerçekleştiriyor. En az lise mezunu ve mesleğiyle ilgili en az 2 yıllık deneyime sahip olan adaylar kriter alınacak.

İsviçre'de doktor sıkıntısı yaşayan bir ülke olarak biliniyor. Bu nedenden ötürü hastanelerde çalışmak üzere doktor iş ilanları yayımlanıyor. Doktorların en az tıp fakültesi mezunu olması ve mesleğiyle ilgili en az 5 yıllık deneyim şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Teknisyen iş ilanlarında da elektrik, elektronik, makine gibi çeşitli alanlarda teknisyen alımı gerçekleştirilecek. Teknisyenlerin en az meslek lisesi mezunu olması ve mesleğiyle ilgili en az 2 yıllık deneyim koşulunu sağlaması gerekiyor.

Bilgisayar uzmanı iş ilanında ise yazılım, donanım, ağ gibi çeşitli alanlarda bilgisayar uzmanı adaylar alınacak. Bilgisayar uzmanlarının en az bilgisayar mühendisliği veya bilişim sistemleri gibi bir bölümden mezun olması iş başvurusunda yeterli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.