AKP zevatına hülle yoluyla sınavsız giriş

AKP zevatına hülle yoluyla sınavsız giriş
AKP'li bakan ve milletvekili yakınlarının KPSS'yi kazanamadığı halde "valilik özel kalem müdürlükleri" hüllesiyle devlete memur yapıldığını söyleyen CHP Sözcüsü Koç, 85 kişilik "torpil" listesini açıkladı

Bakan yakınları hile ile memur yapıldı

Devlet kurum ve kuruluşlarının AKP'nin çiftliğine dönüştüğünü belirten Koç, KPSS sınavında başarılı olup atanamayan 20 gencin intihar ettiğini hatırlatarak şöyle dedi: "KPSS'yi kazanamayan mahdumlar valilik özel kalemi kadrolarıyla memur olarak atandılar. Bunlar maaşı daha iyi olan üst kurullara geçirildi."

Koç, "Bu kurulların başında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK var. AKP'lilerin devlete geçişte köprü olarak kullandığı diğer kurum Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı. Bunları TRT ve Yurt-Kur izliyor. AKP zevatının yakınları hülle yoluyla devletin ballı maaşlı kadrolarına sınavsız giriyor" diye konuştu.


Erdoğan'ın akrabası daire başkanı yapıldı

 "KPSS'nin adını değiştirelim DTBS yapalım. Yani Devlet Torpillileri Belirleme Sınavı" diyen Koç, Tayyip Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu akrabası Recep Ali Erdoğan'ın KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olduğunu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kız kardeşi Elif Ala'nın da sınavsız memur olarak atandığını söyledi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AKP'li bakan ve milletvekillerinin yakınlarının KPSS'yi kazanamamalarına karşın "valilik özel kalem müdürlükleri" hüllesiyle devlete memur yapıldığı ifade etti. Koç, 85 kişilik "torpil" listesini de açıkladı.  Koç, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin iktidar olduğu son 12 yılda KPSS'ye yaklaşık 20 milyon kişi girerken, bunların 610 bininin devlete memur olarak atanabildiğini belirtti. Buna göre, KPSS'de sınava girenlerin ancak yüzde 1.5'unun devlet kadrolarına yerleştirilirken, yüzde 98.5 dışarda kaldığını belirten Koç, KPSS sınavında başarı elde etmiş ancak atanamayan 20 gencin ise intihar ettiğini söyledi.

Erdoğan'ın akrabaları!
Koç, "Tayyip Erdoğan dahil AKP'li bakan ve milletvekillerinin yakınlarının devlete kadrolarına nasıl kaydırıldıklarını" liste halinde açıkladı. Buna göre: "Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er ilköğretim müfettişi iken, MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na sonrasında da İlköğretim Genel Müdürlüğü görevine  getirildi. 2011 yılında ise Danıştay tarihinde belki de bir ilk olarak bir ilkokul öğretmeni Danıştay üyesi yapıldı. Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu da Recep Ali Er sınıf öğretmeni iken 2013 yılında da KYK Genel Müdür Yardımcısı yapıldı. Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu olan akrabası Recep Ali Erdoğan şu anda KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor."

Arkanlarında Bakan var
 "TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, 2000 yılında TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nde işe başladı, SPK'da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oldu, Mayıs 2012'de de EPDK üyeliğini getirildi. Başbakan Bülent Arınç'ın danışmanı Metin Karadağ, TİB'e kaydırılarak uzman yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Akif Büyükergene Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman olarak çalışıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in amcasının oğlu Mehmet Veysi Şimşek, Batman'da tarım işleri uğraşan bir kişi idi. Veysi Şimşek önce Hazine Müsteşarlığı'nda gayrı resmi danışman yapıldı. Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı olduktan sonra ise Veysi Şimşek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda başkan müşaviri yapıldı. Bilim ve Sanayi Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yakın arkadaşı Arif Koyuncu bir belediyede özel kalem müdürlüğü verilerek, istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra önce TRT'de müşavir, ardından TÜBİTAK'ta Genel Sekreter yapıldı."(ANKA)