Yasin Öztürk: "Çinlilerin Doğu Türkistan'da yaptığı zulme..."

Yasin Öztürk: "Çinlilerin Doğu Türkistan'da yaptığı zulme..."
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Hükümet, kaza riski, çözüm bulunamayan nükleer atık sorunu ve yüksek maliyetine rağmen siyasi inat haline getirdiği nükleer enerji konusunda her türlü yüksek bütçeli, bol akçeli projeyi takip etmeye kararlı görünüyor" dedi. 

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçeleri üzerinde İYİ Parti Grubu adına konuşmalar yapıldı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, bütçe konusunda kimi muhatap alacaklarını şaşırdıklarını ifade ederek, "Hükümet desek bakanın siyasi sorumluluğu yok, bakan desek eline verilen programı uygulamakla sorumlu, bürokrat zaten topu taca atmış. O zaman tek adamı muhatap alıp nükleer enerji inadından bahsetmek durumundayız." diye konuştu. 

Geçen sene bütçe görüşmelerinde de nükleer santrallere ilişkin hükümeti uyardıklarını anımsatan Öztürk, "Hükümet, kaza riski, çözüm bulunamayan nükleer atık sorunu ve yüksek maliyetine rağmen siyasi inat haline getirdiği nükleer enerji konusunda her türlü yüksek bütçeli, bol akçeli projeyi takip etmeye, kafa karıştıran hususları da tekrar etmeye kararlı görünüyor. dedi. 

Enerji açısından dışa bağımlılık azaltılmaya çalışılırken, bu defa da muhtemelen milli güvenlik açısından dışa bağımlı hale gelineceğini ifade eden Öztürk, "İlerleyen süreçte, geçmişte olduğu gibi en ufak bir uçak krizinde domates ihracatımız bile ekonomik açıdan sıkıntılı hale gelirken, elin gavuru yüzde 100 kendisine ait olan enerjisini bize mi verecek? Çinlilerin Doğu Türkistan'da yaptığı zulme sırf bu sebepten mi ses çıkarmıyorsunuz?" diye konuştu. 

Akkuyu'da kurulacak nükleer santralin 20-25 kilometre yakınından geçen yaklaşık 300 kilometre uzunluğundaki Ecemiş Fay Hattı'nın sismik karakterinin ciddi kaygılar oluşturduğunu vurgulayan Öztürk, "Bu depremlerin tekrarlanma aralıklarının ve mesafelerinin uzun olması, meydana gelebilecek depremlerin ve tsunami etkisinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.