Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu PKK propagandasını savundu. Megri megriye sahip çıktı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu PKK propagandasını savundu. Megri megriye sahip çıktı
Meral Akşener’in Rize seyahatini eleştiren Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı’na “Keşke Megri Megri’yi söyleyseydin” diye seslendi. Megri Megri ağıtında PKK'lı terörist Zeki Yıldız için yazıldığı sözlerinin arasında "Ağlama ana... Zeki’yi öldürdüler evlerin önünde..." ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Öldürülen terörist için yazılan ‘Megri megri’ye sahip çıktı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener''in uğradığı provokasyonla ilgili  "Keşke “Megri megri”yi söyleseydin Akşener"  başlıklı bir yazı kaleme aldı. Rize’deki organize saldırıda, Cengiz İnşaat’ın taşeronunun kız kardeşi olduğu anlaşılan Havva Sergen isimli kadının “PKK’yla işbirliği yapıyorsunuz” suçlamasına karşılık, “Megri Megri’yi ben mi söyledim” diye çıkışan Akşener’e, “Ah Meral abla, ah… Keşke Megri Megri’yi okusaydın…. Ne ki Megri Megri? “Ağlama ağlama” anlamında bir türkü… Bir ağıt… Megri Megri’de bir sıkıntı yok” dedi.

Sözlerinin bir kısmını da aktardığı Megri Megri ağıtında PKK propagandası yapılmadığını savunan Karahasanoğlu, içinde çaktırmadan geçirilen bir terörist ismi de bulunmadığını iddia etti.

Oysa, Megri Megri, 1980’de, Bingöl’de gizlendiği köy evinde sıkıştırılınca, Mehmetçik’le girdiği çatışmada ölen PKK’lı terörist Zeki Yıldız için yazılmıştı ve sözlerinin bir bölümü de o teröriste atfen "Ağlama ana... Zeki’yi öldürdüler evlerin önünde..." şeklindeydi.

 

İlgili Haberler