Her öğün yediğimiz besindeki gizli tehlike kan dondurdu. Avrupa'da yasaklandı ama Türkiye'de bolca tüketiliyor Gıda ürünlerinde maliyeti düşürmek ve karı artırmak amacıyla yapılan hileler her geçen gün artarken Gıda Mühendisi Taylan Akgün unlu mamullerde yapılan hileleri anlattı. Kullanılan katkı maddelerinin kanserojen olduğunu belirten Akgün, "Katkı maddesi kullanılan ve kullanılmayan ürünü gözle ayırt etmek mümkün değildir." diyerek uyardı.
Sofralarımızdaki büyük tehlike: Yetkili isim 'bunları bilmeden sakın almayın' şeklinde uyardı Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanı Murat Şanlı, Türk mutfağında en çok kullanılan ürünlerin başında gelen yufka ile ilgili çok önemli bir gerçeği tüketicilerle paylaştı. Şanlı, “Türk Gıda Kodeksi’nde yasaklı olan kanserojen “benzoil peroksit” ve “potasyum bromat” maddeleri unlu mamullerde kaçak bir şekilde kullanılabiliyor” dedi.