11 aylık bebeği 'karşıt görüşlüler' katletmiş olabilir mi?

Üniversitelerde terör estirince, vatansever öğrenciler katledilince 'taraflardan biri' gibi sunulan 'karşıt görüşlüler' yapmış olamaz mı bu eylemi? Sonuçta bunlar 'karşıt görüşlüler', yaparlar mı, yaparlar!.. Şehit edilen anne ve bebek de 'diğer taraf' olamaz mı?

Belki de JİTEM yapmıştır!.. PKK'nın her türlü terörünü, özellikle de sivillere yönelik olanlarını devlete yıkmaya pek meraklı anlayış iyi bilir bu işleri!.. Hani 'faili meçhul' edebiyatıyla devleti mahkûm edip PKK'yı işin içinden sıyırmaya çalışan kafa var ya işte o!.. Hani 'asit kuyuları'nda insanları eritenler var ya, işte onlar!..

Bir seçim öncesinde, Van'da, "Biz gidersek Beyaz Toroslar gelir diyordu" ya bir Başbakan eskisi... Ne mâlûm o Beyaz Toros'takilerin gelip bu eylemi yapmadığı!..

***

Kime sorsak bu eylemi kimin yaptığını? Bebek katili bir teröristi, kendi haber dillerinde 'bebek katili' ve 'terörist' olmaktan çıkaran ve adeta saygın bir muhataba çeviren 'devlet televizyonu'na mı? Yoksa 'devletin haber ajansı'na mı?

Buzul çağından değil ha, topu topu 3 yıl öncesinden söz ediyoruz?

En iyisi topu 'PKK içinde barışı istemeyen şahinler'e atmak!.. Bu dil de yabancı değil size değil mi? Hani PKK her eylem koyduğunda "Bunu Öcalan ve onun kontrolündekiler yapmamıştır... Yapsa yapsa dış güçlerin kontrolünde olan ve barışı sabote eden şahinler yapmıştır" diye savunmaya geçen 'aydın' gazeteci, yazar ve sanatçılara mı sorsak işin doğrusunu?

Kandil-İmralı-Ankara hattında posta güvercinliği yapıp da 'Karayılan'ın gözlerinde barışın ışığını yakalayan' ve hâlâ devletin nimetlerini yiyen gazetecilere mi sorsak yoksa!..

***

Bizim zaten sicilimiz bozuk!.. Kendi ağzımızla itiraf edip özür dilemedik mi 'Dersim meselesi' yüzünden? Kendi kendimizi 'katliamcı' ilân etmedik mi resmî ağızlardan?

Biz değil miydik 'ret, inkâr ve asimilasyona son vermek'le övünen ve böylece eskiyi kendi ağzımızla mahkûm eden? Kendi devletini ve uygulamalarını karalamak için 'düşman'la yarışan başkası mıydı?

***

11 aylık bebeği kimin katletmiş olabileceğini kime sorsak? "Bebek katili denilen adam bize geleceği gösterdi" diyen akil gazeteci yine bilir mi cevabı acaba?

Yok yok, "Öcalan yaşatmayı seçti. Asıl bölücü, bayrakla üzerimize yürüyenler" diyen 'peli-kancık' daha iyi bilir belki de!..

O da bilemezse şayet, "PKK terör örgütü değildir, ona terörist demek havuza 'göl' demektir" buyuran sosyolog görünümlü havuz canlısının mı fikrini alsak?

"PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık" diye rezilliğini marifetmiş gibi sunan eski Bakan'ın mı kapısını çalsak? Sonra da bir soru daha sorsak: "Onların yerinde olsan sen de gerçekten dağa çıkar mısın?"

Veyahut da Tabipler Birliğinin kapısını çalsak... Hani şu 'birlik' deyince daha çok PKK ve marjinal sol örgütlerle birliği anlayan tabiplerin!..

HDP'ye soramayız, çünkü ayıp olur!.. Onların terörle terörizmle işi olmaz!.. Şu kadar milyon oy almış legal bir parti!.. 'Sivil uzantı' filan değil yani!..

***

Bu dili iyi hatırlıyoruz... Pop-İslâmcısının, liberalinin, sosyalistinin, dönmesinin, Kürtçüsünün dilini... O müthiş karartma günlerinde nasıl da ağız birliği etmişlerdi değil mi?

Baskıcı ve ceberut devlet politikalarının sonucuydu terör!.. Tek suçlu Kemalist rejimdi!..  O ve uygulamaları ortadan kaldırıldığında terörü doğuran sebepler de yok olacaktı!..

Şimdi buna cevap bebek kanlarıyla yazılıyor!.. Hesabı maalesef masum siviller ödüyor!.. Dün devletin gözünü bağlayanlar, o bağlayanların talimatlarıyla devleti ve tarihimizi kalemleriyle ve kelamlarıyla karalamaktan utanmayanlar, yeni Türkiye'yi bir teröristle birlikte inşa etmeye kalkanlar, bu eser hepinizin!..

11 aylık 'karşıt görüşlü' bebek şimdi hepinize sesleniyor: Eserinizle gurur duyabilirsiniz!..

Yazarın Diğer Yazıları