AKP kurduğu tuzağa düştü..

Türkiye ve TBMM 31 Ekim’de iyi bir imtihan verdi. AKP, CHP’nin yerel seçimlerdeki Sarıgül kartına karşılık, başörtüsü gerilimi ile yeniden Sarıgül’e gitmesi muhtemel muhafazakar oyları geri almayı planladı. Açıkçası hem CHP hem MHP akıllı manevralarla kısmen de olsa AKP’nin elinden başörtüsü kozunu aldı.
Aynı gün CHP, Sarıgülü ziyaret ederek partiye resmen davet etti. Biz bu sürecin aynen böyle olacağını yazmış konuşmuştuk. Ben bu bilgileri bizzat  Sn.Mustafa Sarıgül’den almıştım. CHP’nin İstanbul Büyükşehir adaylığının kesinleştiğini aylar önceden biliyorduk. Çok aksi bir durum olmazsa önümüzdeki dönem Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Buna kesin gözle bakmamın bir nedeni de  çevremizde, yaşadığımız mahallelerde, cemaatlerle farklı partilerin seçmeninin şimdiden kararlarını Sarıgül’den yana açık açık beyan etmelerinden dolayıdır.
Şunun bilinmesini isterim. Yenilecek olan Kadir Topbaş değil bizzat Başbakan Erdoğan ve AKP olacaktır. Tercihleri belirleyen en önemli parametre, iktidarın siyasetin önünü tıkamasıdır. Tek partili demokrasi olmayacağını millet siyasetçilerden iyi biliyor.

 


***

 


O geceyi eminim bazı AKP’lilerle Başbakan çok üzgün geçirmiştir. CHP’ye kızgınlıkları daha çoğalmıştır.. Zira Başbakan’ın beklentisi o gün Meclis’te bir uzlaşı değil kavga idi. Kaç gündür ortalığı geren herkesi tahrik eden konuşmaları buna işaret ve delildir. CHP ve MHP’yi alkışlıyorum ilk defa tezgaha gelmediler. Sömürdükleri, istismar ettikleri, her sıkıştıklarında bu işleri malzeme yaparak, iktidarda büyüyerek kalmalarını sağlayan sermayelerinin, önemli bir bölümü bugün akıllı siyaset sayesinde ellerinden alınmıştır. AKP’ye geçmiş olsun. Şimdi sıra talan edilen İstanbul’u konuşmakta, şimdi sıra devasa İstanbul yolsuzlukları ve yapılan hizmetlerin, yapılan eserlerin, birkaç misli fiyata mal edilmesi ve buraların kimlere peşkeş çekileceği konuşulacak. İDO bizim paralarımızla kuruldu ama yandaşlara peşkeş çekildi.
Beltur ve diğer belediye şirketleri kimlere peşkeş çekildi? Kimlere peşkeş çekilmeye hazırlıyorlardı? Bunları konuşacağız ve o yüzden diyorum ki şimdilik AKP’den iki puan önde gözüken Sarıgül arayı çok daha fazla açacaktır...

Yazarın Diğer Yazıları