Bir 'aykırı' tartışma

Dünkü yazımda Prof. Dr. İsmail Yakıt'ın "Hatıralarıyla İz Bırakanlar" kitabından bahsetmiştim. İsmail Yakıt Hoca, A.Ü. İlâhiyat Fakültesi'nin ilk Ülkü Ocakları başkanlarından... Kitabında Ülkü Ocakları'nın tarihine dair birçok iz var. Hâliyle Milliyetçi Hareket üzerinde durdum. Ve Hareket'in şu anda getirildiği yer malûm... Hep tarizlerde bulunuyorum.

Fethi Yıldız, bu tarizlerime karşı bayağı laf dokundurdu!

12 Eylül öncesi, ölüm kalım savaşı verildiği sırada İstanbul Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Fethi Yıldız, şimdi mevcut MHP'nin "Siyasî ve Hukukî İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı". Balgat'ı temsil eden bir isim. Diyor ki:

 "Arslan Bey,

MHP, klasik manada partiyi aşan bir siyasal organizasyondur. Var oluş sebebi, tarihî kotları, misyonu, mücadelesiyle diğer partilerden çok farklıdır. Türk Dünyası'nın kalbi ve yönetim karargâhıdır.

Düşmanlık yapanların dedelerinin, atalarının Türk Devleti'yle mutlaka bir meselesi olmuş, Türk'ün şamarını yemiştir. MHP temel bir strateji olarak yarım asır boyunca bu soysuzlara sadakat kazandırmaya çalışmış, ancak sadakatlerini hiçbir zaman satın almamıştır.

     Arslan Bey; MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin komplolara boyun eğmeyen bir iradeye sahip olduğuna defalarca tanık oldunuz. Bu hususları çok kişiden iyi bilmenize rağmen hakikate teslim olmadınız. Gerçeklere bazen gözünüzü kapatarak, bazen tersyüz ederek yazı hayatınızı idame ettirmeye çalışıyorsunuz. Doğrusu bu hâliniz bana eski bir arkadaş olarak üzüntü vermektedir.

Gerçekten hatıralar yol gösteriyor. 26.09.2017 tarihli yazınızı az önce okudum. Bende sanki nedamet getirdiğiniz duygusu oluştu. Bu sebeple bu satırları cep telefonuna yazıp gönderiyorum.

       Peşinde sürüklendiğiniz 'hisseli kumpanya'nın ilerici, liberal, Cumhuriyetçi ve ondalıkçı ortakları çok yakında turnelerinde sizin gibi arkadaşları yük olarak görecektir. Türk Milliyetçiliğinin ve MHP'nin yeminli düşmanları, sizlerin sadece kumpanyanın gittiği yere taşınan 'imamın kayığı'na  istediğiniz kadar binmenize, projeleri gereği yaptığınız, yapacağınız MHP düşmanlığına prim vereceklerdir. Türk Edebiyatı ve Tarihi konusunda yazdıklarınız bu kişilerin umurunda değildir. Hatta bu konulara sıkça değinmeniz onları rahatsız etmektedir.

 'Hisseli Kumpanya'da; dönme dolapları, sihirli aynaları, kulplu beygirleri 'Alis'in etekleri'ni, canbazları çeşitli oyunlar sergileyen onlarca gözbağcıları görülüyor... Farkında değil misin? Aman ha! En tehlikelisi de 'imamın kayığı'dır. Birçok aile bu kayıktan çocuklarını bir türlü uzak tutamamıştır. Gerçekçi ol. Hoşça kal. 26.09.2017"  (Fethi Yıldız).

Başından beri yazılarımı takip edenler bilirler. En aykırı yazılar bile köşemde yer bulur. Herkes eteğindeki taşı dökmeli... Herkes ölçüyü kaçırmadan söyleyeceğini söylemeli.

 Fethi Yıldız, 12 Eylül öncesi birlikte cefa çektiğimiz arkadaşım.

Genellersek... "Yanlış"ı kimi görüyor, kimi görmüyor/göremiyor.

Biz "yanlış"ı gördüğümüz için "gerçekler"i yazageldik... Ötekileştirmelere, art niyetlere, gizli hesaplara, bencilliklere itiraz ettik; kucaklaşılmalı dedik.

Şu andaki "Hareket", hangi "Hareket"

Bu soru insanların zihninde beliriyorsa, "arıza"yı nerede aramak gerekir?!

Yazarın Diğer Yazıları