Acı biber yemek ne kadar yararlı

Acı biber yemek ne kadar yararlı

Acı biber yemek ne kadar yararlı

Acı biber son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. İşte acısı tatlısıyla acı biber...

Acı biber romatizmal ağrıları dindiriyor, şekeri düşürüyor. Özellikle şeker hastası olanların ayak yanmalarını dindiriyor...

Acı biber çok eki tarihlerden bu yana biliniyor. Ağrı kesici olarak tanımlanıyor.

Güncel tıpta da yeri var acı biberin. Özü olan ‘’capsaicin’’ beynin endorfin salgılamasına neden olur. Yani doğal ağrı kesici.

Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, acı biberle ilgili şunları söylüyor

“ Sürülerek uygulanan acı biber özü, romatizmal eklem hastalıklarını iyileştiriyor. Artrit, fantom ağrıları, tendonit, miyalji ve zonada da yararı var. Özü ile yapılan ağız yıkama suları diş ağrısı, bronşit, astım ve migren için iyi bir reçete. Sindirime yardımcı oluyor. İştah açıyor.”

Bölükbaşı sözlerine şunları ekledi:

“Acı, şeker hastalığında görülen ayak yanmalarında çok yararlıdır. Az miktarda yanan yere sürülürse olumlu sonuç verecektir. Hatta ferahlık da sağlar.
Sedef hastaları merhem olarak kullanabilir. İçeriğindeki C vitamini ve beta karoten maddeleri sayesinde acı biber direnç sağlar. Yani griple rahatlıkla başa çıkabilir.
Yapılan araştırmalar sonucunda acı biberin trigliseritin düşmesine yol açtığı anlaşıldı. Acı biber dünyanın en iyi ve ucuz ilacı. Ayrıca mikropları yok ediyor.”

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Bölükbaşı acı biberi tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle açıklıyor:

“ Acı biberi fazla kullanmak zararlıdır. Hemoroid ve ülser gibi hastalıkları tetikler. Ancak acı biber esansından yapılan kremleri kullanırken doktora başvurulmalıdır”

Yazarın Diğer Yazıları