Cem Küçük canlı yayında ‘kötü oldu’ diyerek açıkladı 'Emekli maaşlarına o tarihte zam yapılacak'

Cem Küçük canlı yayında ‘kötü oldu’ diyerek açıkladı 'Emekli maaşlarına o tarihte zam yapılacak'
Gazeteci Cem Küçük, emekli maaşları için konuşulan seyyanen zamma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak tarih verdi.

Hükümete yakınlığı ile tanınan Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli çıkışına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak zam bekleyen emeklilere tarih verdi.

thumbs-b-c-ea7831e3420ad64e95fc440f69cc147c.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kütahya mitingde emekli maaşlarında seyyanen artışların adaletsizlik yarattığını belirterek "Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığının farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam isteyenlere tepki göstermiş ve bu adamın devletin gelir-gider dengesini bozacağını açıklayarak “Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir.” Dedi.

CEM KÜÇÜK EMEKLİLERE TARİH VERDİ

Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber’de sunduğu “Günaydın Türkiye” programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarındaki seyyanen zam çıkışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

cem-kucuk-ten-olay-can-atalay-cikisi-hukuk-acisindan-garabet-bir-karar-1974.jpeg

Cem Küçük, emekli maaşlarına en yakın Temmuz veya gelecek yılın Ocak ayında iyi bir oranda zam yapılabileceğini belirtirken “Bu kadar fark olması emeklilerin unutulması sıkıntı oldu. Erdoğan'ın açıklamasında ben sanki bundan sonra Temmuz veya Ocak ayında emekliler haklı olarak yüksek para alacak diye bir şey anladım.” Dedi.

Seçimler için emeklilerin belirleyici olacağının altını çizen Küçük “Seçimlerin sonucunu Anadolu'da değiştirmese bile oy oranlarını değiştirecek. Nitekim Erdoğan'da bunu gördü. Geçen sene emeklilere seyyanen zam verilmedi. En azından Temmuz'da emekliler biraz daha fazla gözetilebilir. Çünkü aradaki fark uçurum oldu. Emeklilerin durumunun mutlaka düzeltilmesi şart.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.