Doğal gaz kombilerinin hepsi sökülecek ‘İmzalar resmen atıldı’ O tarihte uygulanacak

Doğal gaz kombilerinin hepsi sökülecek ‘İmzalar resmen atıldı’ O tarihte uygulanacak
Doğal gaz kullanımın kaldırılması hususunda anlaşmaya varıldı imzalar atıldı. Doğal gaz kombilerinin hepsi sökülecek.

Doğal gaz kullanımın kaldırılması hususunda anlaşmaya varıldı. Avrupa Birliği'nin (AB) çevre dostu sistemler ve sürdürülebilir enerji hedefleri ile ilgili önemli bir gelişme meydana geldi. Bu gelişme, AB'nin fosil yakıtların tükenmesi ve oksijenin azalması durumunda kararlılığını gösteriyor. Avrupa Birliği'nin 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı durdurmayı planladığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşma ile 2030 itibariyle, yeni inşa edilen evler de dahil olmak üzere tüm yeni binalar, 'Sıfır Emisyon Binaları' kuralına uymak zorunda olacak.

ANLAŞMA YAPILDI İMZALAR ATILDI

444-kombi2.jpg

Aylarca süren tartışmaların ardından çevre için olumlu adım atılmaya karar verildi. Avrupa Parlamentosu üyeleri, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu, yeni Binalarda Enerji Performansı Direktifi (EPBD) anlaşma imzaladı. AB'nin 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı durdurmayı planlayarak "Sıfır Emisyon Binaları"nın uyumlu olması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca 2050 yılına kadar tüm kirleticilerin sıfır emisyonlu hale getirilmesi hedefleniyor.

DOĞAL GAZ KOMBİLERİNİN HEPSİ SÖKÜLECEK

Bu hedefe ulaşmak için doğal kombilerin en basitleri da planlanıyor. AB ülkelerinin, doğalgaz kombilerinin teşvik etmeyeceği ve fosil yakıtların yerine daha çevre dostu alternatiflerin benimsenmesini teşvik edecekler. AB yetkilileri 2040 yılına kadar doğal gaz kombilerini kullanımı kaldırmayı amaçlıyor. Bunun için 1 Ocak 2025 itibariyle AB ülkeleri kombi fosit kullandığı için kombilerin kullanımı için teşvik vermeyecek. Bu gelişme, AB'nin iklim değişikliğiyle mücadelede ve sürdürülebilir enerjilerinde daha ileri adımlar atmaya yönelik politika kararlılığını yansıtmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.