Giresun saldırısını o örgüt üstlendi!

Giresun saldırısını o örgüt üstlendi!
Giresun’un Dereli İlçesi’nde devriye görevini yapan polis aracına yönelik saldırıyı PKK’nın uzantısı Halkların Birleşik Devrim Hareketi üstlendi.

Giresun’un Dereli İlçesi’nde devriye görevini yapan polis aracına yönelik saldırıyı PKK’nın liderliğinde bir araya gelen 10 örgütün oluşturduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketi üstlendi.

Polis aracına ağaçlıklı alandan ateş açıldı. Saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonda 2 polis memuru da mayın patlaması sonucu yaralandı. Giresun Valisi Hasan Karahan, taciz ateşini gerçekleştirenler için "Bizim düşündüğümüz PKK'nın grubu, PKK'nın buradaki grupları" ifadesini kullandı. Saldırıya yönelik örgütten açıklama gelirken resmi kaynaklardan şehit açıklaması olmamasına karşılık 2 polisin hayatını kaybettiği iddiası ortaya atıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Ortak Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “11 Temmuz günü saat 23.00’te HBDH militanlarımız Giresun’a bağlı Dereli ilçe girişinde devriye atan bir polis aracına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu araçta 1 polis öldürülürken 2 polis de yaralanmıştır. Ayrıca militanlarımız müdahaleye gelen polis aracına yönelik de sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Burada ise 1 polis öldürülürken 1 polis de yaralanmıştır. Bu eylem AKP devletinin faşist saldırılarına karşı gerçekleştirilmiştir.”