Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Ha gayret!

Ne diyor Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan? “Biz gelince Diyânet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağız”. Hale bak. Diyânet’i kaldıracaklar. Neden? Çünkü “Bunların dinle işi yok” diyor meydanlarda..

“Bunlar imam hatipleri kapatacaklar” diyor.

Mahdumu Bilal Erdoğan ne diyor?

“Diyâneti mi, imam hatipleri mi kapatmak istiyorlar”  diyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu ne diyor?

‘Bizim Diyânetimiz’den ne istiyorsunuz, diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız?’şeklinde sesleniyor vatandaşlara seçim meydanlarında..

“CHP tek parti dönemini aratacak şekilde İmam Hatip ve Diyânet’le uğraşıyor” diyor..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ne diyor?

“Zaten iktidara gelmeleri mümkün değil ama iktidara gelseler bile bugünden vaatleri ya Diyâneti kaldıracak ya imam hatiplerin orta kısmını kaldıracak. Artık o devirler geride kaldı. Hiçbirinizin gücü Türkiye’deki bu gelişmeleri engellemeye yetmez. Hiçbirinizin gücü toplu şekilde de gelseniz imam hatiplerin önü kesmeye yetmez” diyor..

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ne diyor?

“Şu bir gerçek ki, bu gün Türkiye’de iki parti seçime gidiyor. Birincisi milletin partisi AK Parti, ikincisi de CHP, MHP, hele hele CHP ile HDP’ye baktığınızda ikisi de Diyâneti kapatacaklarını söylüyor. Diyânet kapatılacak bu milletin dini ve diyâneti ile ne alıp vermediğiniz var. Birleşin de milletin karşısına birlikte gelin” diyor..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ne diyor?

“Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede bizim tek derdimiz, kimse bizim dinimizle, Diyânet’imizle, camimizle, ezanımızla uğraşmasın. Bu hazımsızlığı, bu ülke kaldırmaz. Diyânetten rahatsız olan anlayışı, şu mübarek 3 aylarda anlamak imkansız” diyor..

Diyânet İşleri Başkanı eksik kalır mı sanıyorsunuz?

Sorduğu okkalı bir soru dikkat çekiyor..

“Biz sadece bu topraklarda, bu kadar öğretilmiş cehâleti nasıl yayabildik?”

Sahi diyesi geliyor insanın, nasıl başardınız?

Konumuza dönelim!

Şimdi, ilginç olan şey yolsuzluklarıyla, hırsızlıklarıyla, ahlaksızlıklarıyla, yalancılıklarıyla, lükse olan düşkünlükleriyle bilinen bir güruhun, bir kuruma bu kadar sahip çıkması mı bir seçim öncesi, yahut ilginç olan bir seçim öncesi, bu ülkede dürüstlüğün, ahlakın, doğruluğun, tevâzunun  sembolü olması gereken bir kuruma sahip çıkması mı bu güruhun?

Aslında ilginç olan onların Diyânet’i kaldırıp kaldıramaması değil bence, az daha gayret ederseniz el birliğiyle dini bu ülkeden kaldıracak olmanız...

Ha gayret!

Yazarın Diğer Yazıları