İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Şırnak, Gaziantep ve Adıyaman...

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Şırnak, Gaziantep ve Adıyaman...
İYİ Parti Şırnak, Gaziantep ve Adıyaman İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Şırnak, Gaziantep ve Adıyaman il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

Ümit Karadağ / Yeniçağ

“GÜNEYDOĞU’DA ALTERNATİF İYİ PARTİ”

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Bedri Tatar, “Özellikle Şırnak merkezde… Şimdi Cizre’nin il yapılması meselesi var. Terör olaylarından dolayı Şırnak’ın yüzde 80’ini yıkıldı. Ayrıca Cizre’yi il yapacağım açıklamaları Şırnak’ın onurunu kırdı. Tarihte bakın, hep merkez sağ çıkmıştır Şırnak’ın merkezinde… Bu konuyla ilgili merkezde biz güçlüyüz. HDP Cizre’den oy alıyor. AKP’nin özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların Kürtlere yaklaşımı bir kırgınlık yaratmış vaziyette. Muhafazakâr Kürtler, yani PKK’ya karşı çıkan Kürtlerin AKP’ye olan ilgisi İYİ Parti’ye kaydı. AKP sadece Şırnak’ta değil Güneydoğu’nun tamamında büyük düşüş yaşayacak” ifadelerini kullandı.

“ADIM ATMADIK YER BIRAKMACAĞIZ”

Şırnak’tan milletvekilliği için 5 ismin aday olduğunu söyleyen Tatar, “Biliyorsunuz baskın bir seçim oldu. Dar bir süreç. Şırnak’ta ev ev dolaşıyoruz. Uludere, Beytüşşebap, Cizre adım atmadık yer bırakmayacağız. Millet İttifakı herkesi kucaklıyor. Aleviyi, Sünniyi, Türkü, Kürdü, sağcısı, solcusu…” şeklinde konuştu.

“GÜNEYDOĞU MERAL HANIM’I BAĞRINA BASTI”

Meral Hanım’ın bir kadın olarak cesur duruşu Güneydoğu’da büyük takdir topladığını vurgulayan Tatar, “Meydan okuması, eğilip bükülmemesi, insanların gönlünü fethediyor. Abdullah Gün için çekilmem demesi, yedi sülalemi araştırın bir FETÖ’cü bulun siyaseti bırakırım çıkışı, Erdoğan’a karşı dimdik durması ciddi karşılık buluyor” diye konuştu.

“ÇOK DİKKAT EDİYORUZ”

Gaziantep genelinde topluma mal olmuş 60 milletvekili aday adayının olduğunu söyleyen İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, “Her cenahtan adayımız var… MHP yoğunluklu deniliyor ya, bizde Doğru Yol’dan, ANAP’tan, AK Parti’den, CHP’den her kesimden var. Genel başkanımızın dediği gibi kucaklayıcı bir partiyiz. Terör örgütleri ile temasları bulunanlar hariç, herkese kapımız açık. Çok dikkat ediyoruz. PKK ve FETÖ bağlantılı isimlerle kesinlikle yan yana gelmiyoruz” dedi.

“ARTIK EL TAŞIN ALTINA DEĞİL, GÖVDENİN GİRMESİ GEREKİYOR”

En az beş ismi TBMM’ye göndermek istediklerini vurgulayan Karakuş, “Türkiye’nin gidişatı belli… İYİ Parti’ye yapılan karalamalar, engellemeler ortada… Gümbür gümbür geliyoruz. Gaziantep’te minimum 4-5 milletvekili bekliyoruz. Artık el taşın altına değil, gövdenin girmesi gerekiyor. Başarmak zorundayız. Vatan derdindeyiz, kimsenin koltuk derdi yok. Antep’te sahaya indik. Pazar günü 8 bin karanfil dağıttık Anneler Günü’nde. Bu da demek ki 8 bin kişiye temas ettik” ifadelerini kullandı.

“BUNU İMZA SÜRECİNDE DE GÖRDÜK”

Karakuş, Millet İttifakı’na ise şöyle değindi: “Gaziantep, Millet İttifakı’nı güzel karşıladı. Bunu imza kampanyası sürecinde de gördük. İttifak içerisinde yer alan partinin il ve ilçe başkanları da imza kampanyası sürecinde yanımıza geldi, destek verdi. Halkımız da bunu görüyor, onların ilgisine de teşekkür ederim.”

“AKP TABANI BİZE KAYIYOR”

“Adıyaman’da, Türkiye’de olduğu gibi bizden tarafa esen bir rüzgâr var” diyen İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, “Biz insanların bize baktığında yüzlerinin güldüğünü fark edebiliyoruz. Ama dolaştığımızda maalesef insanların çok korkutulduğunu da görüyoruz. Onlara temas ederek, korkularını gidermeye çalışıyoruz. Ve bunda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi.

“25 Haziran günü, Tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de yepyeni bir güne uyanacağız” şeklinde konuşan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “16 tane aday adaylığı başvurumuz var. Bizim en büyük maksadımız sayın Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapıp, demokrasimize yakışan parlamenter sisteme geri dönmek. Bundan başka da hiçbir düşüncemiz olamaz. Millet İttifakı ile daha önce DYP, ANAP gibi merkez sağda bulunan siyasetçileri de yanımıza aldık. İttifak büyük bir karşılık gördü. İttifakta yer alan bazı partilerin tabanı bize doğru kayıyordu ittifaktan önce. Ama son bir aydır bizi en mutlu eden olay iktidar partisinin tabanında olan bize karşı sempati. Oradan da çok insanın Millet İttifak’ına oy vereceğini biliyorum.”

İlgili Haberler