İyi Parti Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda

İyi Parti Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda
Meral Akşener ve İYİ Parti'nin GİK üyeleri Anıtkabir'e gidip Ata'nın huzuruna çıktılar.

İYİ Parti kuruluşunu ilan etmesinin ardından bugün Anıtkabir'e gitti. Meral Akşener ve GİK üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koyulup, saygı duruşunda bulunuldu.

Akşener, Anıtkabir özel defterine "Siz, bir ömrü Türk Milleti’ne adadınız ve her şeyinizi milletimize bırakarak aramızdan ayrıldınız. Sizin bu fedakarlığınızı örnek alarak çalışacağız ve başaracağız. Size söz veriyoruz. Allah bizi utandırmasın" notunu düştü.

Meral Akşener'in Anıtkabir özel defterine yazdıkları şöyle:

"Aziz Atatürk,

Bugün kuruluşunu tamamladığımız İyi Parti Kurucu Genel Başkan’ı olarak, Kurucu Genel İdare Kurulu üyelerimiz ile birlikte huzurunuzdayız.

İyi bir Türkiye’yi gerçekleştirmek için yola çıktık.

Zaman göstermektedir ki, ne zaman çizdiğiniz yoldan çıkıldı ise mutlaka ülke olarak acı bedeller ödemekteyiz.

Siz, bir ömrü Türk Milleti’ne adadınız ve her şeyinizi milletimize bırakarak aramızdan ayrıldınız. Sizin bu fedakarlığınızı örnek alarak çalışacağız ve başaracağız.

Size söz veriyoruz.

Allah bizi utandırmasın.

Ruhunuz şad olsun."

HACI BAYRAM VELİ TÜRBESİ'Nİ ZİYARET

Akşener ve beraberindekiler, daha sonra Hacı Bayram Veli Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının "Ne dua ettiniz?" sorusuna Akşener, "Allah yolumuzu açık etsin, bizi utandırmasın, rızasından ayırmasın, vicdanlarımızdan ayırmasın diye dua ettim. Allah, inşallah eşit rekabet şansını bizlere nasip etsin." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, “İçişleri bakanı iken her şeyi sorabiliyorduk” sözlerine Akşener, “Evet. Vatandaş da yakamızdan tutabiliyordu” dedi.

“Parti ile ilgili tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?” yönündeki soruya ise Akşener şu cevabı verdi: “Önemli olan dikkate alını- yor. Siyasi rekabet dediğim alanda yer dolduracak ve gerçekten orayı ciddi olarak dolduracak bir grup olarak bizi görmeseler, İYİ Parti’mizi öyle görmeseler bu kadar tartışma çıkmazdı. Canhıraş bir şekilde herkes bağırıyor, özellikle iktidar mensupları ve işte yolun sonu görünüyor.”

"AYAKKABILAR ESKİYECEK"

"Bundan sonraki işiniz ne olacak?" sorusu üzerine Akşener, önce başkanlık divanını seçeceklerini, sonra da bir toplantı gerçekleştireceklerini  bildirdi.

"Partisinin logo ve ambleminin tartışılmasına" ilişkin bir soruya ise Akşener, "İlgiye bağlıyorum. Yok farz edemiyor kimse. Asıl mesele bu." yanıtı verdi.

İyi Parti'nin dikkate alındığını belirten Akşener, bütün Anadolu'yu gezeceğini vurgulayarak, "Sandalyeler yerine ayakkabılar eskiyecek" dedi.

İlgili Haberler