NATO ve bağımsızlığımız

Bilmediklerimizi öğrendikçe ne büyük ihanetlere sürüklenmiş ülkemiz daha net anlıyor ve görüyoruz! AB’ye alınmayacağımızı bile bile gümrük anlaşmaları ile yıllardır onlar tarafından sömürüldüğümüzü gururlanarak anlatan politikacılar dünyada ancak bizim ülkemizdedir.
NATO’ya üye ülkelerin NATO ile yapmış oldukları anlaşmalarla, Türkiye’nin NATO üyeliği anlaşması insanı şaşırtıyor vay be dedirtiyor cinsten! Örneğin A ülkesi NATO’ya üye olurken iki tümenimi NATO emrine verdim diye anlaşma imzalarken, sadece istisna Türkiye’nin Türk ordusunun tümünü NATO’nun emrine verdiğini biliyor muyduk?
Mesela İzlanda’nın NATO’ya bir asker vermeden NATO üyesi ve koruması altına girdiğini biliyor muyduk? Ben bilmiyordum! Televizyonlarda emekli olduktan sonra bülbül gibi şakıyan generallerimiz bizlere anı ve hikaye anlatacak yerde bunları anlatsalardı da uyanış gerçekleşseydi olmaz mıydı? Bir dünya güvenlik uzmanı diye bilmem ne strateji enstitülerinin ağdalı tarif edilen, sözde aydınlar milleti gerçeklerle neden buluşturmazlar?
Bu ülkede bir zamanlar kritik her kurumun elemanları maaşlarını ABD’den aldığını duyunca vaay dedik ama bugün hâlâ bir takım vakıflardan beslenen besleme gazeteci ve sözde aydınların olduğunu hiç araştırmadık! Siz TBMM’de bu tür sorular içeren bir tanecik gensoru hatırlıyor musunuz?
İşte bizim gibi adamları siyasi partiler neden barındırmaz anladık mı?
Ezber bozacak, ihanet odaklarının kovanına çomak sokacak adamlar kimsenin işine gelmez...
Şimdi TSK’nın kimin ordusu olduğunu tartışmaya açmak lazım, geç de olsa bu bilmediklerimizi milletin öğrenmesi lazımdır. Dün Başbakan azıcık da olsa ağzında geveledi NATO, ülkemizin bağımsızlığına gölge düşürüyor diye. Allah aşkına siz, Türkiye’nin Hıristiyan bir ülke ile savaşması halinde NATO’nun kimin tarafında olacağını bilmez misiniz?
Siz İsrail’in partnerlik yaptığı her hangi bir ülke ile savaşırsanız NATO sizinle mi olur sanırsınız?
Her şey ortada. En büyük gerilimlerde üç beş tane Patriot gönderilir ve asla size bundan söz edilmez. Kendi askerleri başında sadece göstermelik görüntüden ibaret bir dayanışma kandırmacası dışında Türkiye’yi fakirleştiren parametrelerden biri de NATO’dur dersem kızar mısınız?

Yazarın Diğer Yazıları