SGK Uzmanı Dilek Ete emeklilere sevindirici haberi verdi 'SSK ve Bağ-Kur'lulara o ücreti verecekler'

SGK Uzmanı Dilek Ete emeklilere sevindirici haberi verdi 'SSK ve Bağ-Kur'lulara o ücreti verecekler'
SGK uzmanı Dilek Ete emeklileri sevindirecek olan sürpriz gelişmeyi açıkladı.

Milyonlarca emeklinin maaşına son yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan zam neticesinde 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emekliler 10 bin TL maaş almaya devam etti. Bu maaşların 16 bin üzerindeki açlık sınırının altında kalması ise tepkilerin odağı oldu.

Pek çok emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istiyor. Tabi emekliler için konuşulan bir diğer konu ise kademeli emeklilik ancak bu konuda net bir adım atılmadı. SGK Uzmanı Dilek Ete, Yeniçağ TV'de seçim öncesini işaret ederek emeklilere sevindirici haberi duyurdu.

DİLEK ETE: SANDIKTA EMEKLİ BU SEFER OY VERMEYECEK

SGK Uzmanı Dilek Ete 2023 yılında yapılan seyyanen artışı hatırlatarak şunları söyledi;

“Mart 2023'te emeklilere seyyanen zam yapıldı. En düşük aylık 5.500 liraydı, ancak bir gecede Cumhurbaşkanı seçim öncesinde bunu 7.500 liraya çıkardı. Şimdi ise aylıklara seyyanen zam yapılmayacağına dair bir belirsizlik var. Ancak, sandıkta emekliler bu sefer gerçekten oy vermeyecekler. Çünkü 2023'ün ilk yarısında enflasyonun yüksek düşeceği söyleniyor. "Düşmesi" demek, fiyatların düşmesi değil, enflasyonun artış oranının düşmesi demek.”

dilek2.jpg

“SEÇİM GELMEDEN YAPACAKLAR”

Seçim öncesi ‘kesin’ yapacaklarını söyleyen Ete, sevindirici haberi verdi. Ete, “Staj ve çıraklara, doğum borçlanması bekleyen kadınlara, EYT'de 3.600 gün, 5.000 gün ve seyyanen zam bekleyen herkese belki tamamına, değilse bir kısmına verilebilir. Tamamına bir şey diyemem, çünkü bazıları seçim sonrasında bırakılabilir, ancak kesin bırakılmayacak olanlar da var. Kimler olduğunu biliyor musunuz? Staj ve çıraklar bırakılmayacak, Bağkur tescil mağdurları bırakılmayacak, emekliler kesinlikle bırakılmayacak. İnsanca yaşayacağımız emekli aylıklarını verecekler ve bununla ilgili artışı da seçim gelmeden önce yapacaklar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.