"Suriye'de işler tersine dönüyor"

"Suriye'de işler tersine dönüyor"
Türkiye'nin Suriye'de daha zor bir sürece girdiğini söyleyen Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, işlerin aleyhimize geliştiğini söyledi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye Suriye'de her geçen gün daha zorlu bir sürece doğru gidiyor. Türkiye Emekli Subaylar Derneği ( TESUD) Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, sadece Suriye'de değil, her yerde işlerin aleyhimize geliştiğini söyledi.

Karakuş, "Bizim en kısa zamanda siyaset ile bu işi halletmemiz ve muhakkak İdlib'e saldırıyı engellememiz gerek. Saldırıyı durduramazsak 2 milyon kişi gelecek ve bu insanlar da fazla tekin insanlar değil. Orada Uygur Türklerinden bir kısmını getirsek Çin'e karşı olan, Çeçenler var Rusya'ya karşı olan bu yetmiyormuş gibi Rusya ve Çin'de İdlib'e girmek istiyor. Türkiye en kısa zamanda Esad ile anlaşmazsa işimiz zor" dedi.

Suriye'de işlerin Türkiye'nin istediği gibi gitmediğine dikkat çeken Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye'de işler tersine döndü. Daha önce Esad bizden çekiniyordu, şimdi biz Esad'dan çekinme konumuna girdik maalesef böyle bir durum çıktı ortaya. Suriye'de değil, her yerde aleyhimize gelişiyor işler. Bizim en kısa zamanda siyaset ile bu işi halletmemiz ve muhakkak İdlib'e saldırıyı engellememiz gerek. Saldırıyı durduramazsak 2 milyon kişi gelecek, Dış ilişkiler istediğimiz şartlarda gitmiyor."

ABD'nin İdlib'de olmadığını beliren Karakuş, "ABD ile ilişkilerimiz iyi değil, ABD'yi buraya sokmanın anlamı yok. ABD mümkün olduğu kadarıyla PKK-PYD'ye güçlü silahlar vermeye devam ediyor. Bunun nedeni bölgede ABD'nin eli zayıf olsa bile özerklik çalışmalarının sürmesini istiyor. Esad ise onlara özerklik vermemek için İdlib'de bir takım imkânlar tanımaya çalışıyor. Bu ortam içinde Türkiye'nin fazla zamanı yok, yapacağı bir şey de yok" diye konuştu.

Türkiye'nin stratejik davranması durumunda birçok şeyi yapabileceğini dile getiren Karakuş, elinde çok koz olduğunu ama yanlış yapıldığını aktardı.

Karakuş şöyle devam etti: "Papazı neden bırakmıyorsunuz? Almaya Başbakanı Merkel geliyor birini istiyor veriyoruz. Türkiye'deki adalet sistemi nasıl çalışıyor görüyor? Balyoz ve Ümraniye davalarından hapis yatmış olanlar kumpas olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen tazminat alamıyor. ABD'liler bunları takip ediyor."

Emekli general Erdoğan Karakuş "Muhakkak İdlib'e saldırıyı engellememiz gerek. Saldırıyı durduramazsak 2 milyon kişi gelecek ve bu insanlar da fazla tekin insanlar değil" dedi.

İlgili Haberler