Tantan: Süreç, parti kavgasına dönüştü

Tantan:  Süreç, parti kavgasına dönüştü
YP lideri Sadettin Tantan “Referandumu CHP ile AKP arasındabir yarışmaya seçim kavgasına dönüştürmüş vaziyetteler. Oysa bu referandum ülkenin geleceğini ilgilendiriyor” dedi

Hanife Açıkalın / Yeniçağ 

Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı Sadettin Tantan, referandum sürecinin partiler arası kavgaya dönüştürüldüğünü
ifade etti. Referandum oylamasının bir iktidar değişikliği olmadığına ve ülkenin geleceğinin oylanacağına
dikkat çeken Tantan, “Bu proje, 18 maddelik, tek kişiye bağımlı saray devletinin inşa projesinin hukuki zemine oturtulma projesidir” dedi. Yapılacak olan referandumunpartilerle bir ilgisinin olmadığını belirten Tantan, bireysel manada hepimizi ilgilendiren bir düzenleme olduğunu söyledi. Tantan şunları kaydetti:

ALGI YARATILIYOR

“Referandumu Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasında bir yarışmaya, seçim kavgasına
dönüştürmüş vaziyetteler. Oysa bu referandum ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Toplumu korkutarak,sindirerek ‘Bu iktidar giderse ekonomik anlamda çökeriz’ algısı yaratıyorlar. Bu iktidar gider CHP gelirse şöyle olur algısı yaratıyorlar. Hâlbuki bu düzenleme iktidar değişikliği değildir. 18 maddelik, tek kişiye bağımlı saray devletinin
inşa projesinin hukuki zemine oturtulma projesidir.”

NEYİ OYLAYACAĞIZ

Referandumda istediği sonucu almak isteyen iktidarın, vatandaşı kaos ortamında seçim yapmaya zorladığının
altını çizen Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, sözlerine şöyle tamamladı: “Bu anayasa düzenlemesi bireyin hak ve özgürlüklerini gasp eden bir düzenlemedir. Burada birey şuna karar verecek. Köleliğe mi oy verecek kendi özgürlük ve bağımsızlığınamı? Devletten sadaka almaya devam mı edecek yoksa kendisinin ürettiği bir ülke mi hedefleyecek.

MİLLET BUNU İSTEMİYOR

Uluslararası alanda aşağılanmayı mı kabul edecek yoksa onurlu yaşamayı mı? Hukuk devletinden vaz mı geçelim yoksa bir kişinin inşa ettiği devlet ile yolumuza devam mı edelim. Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidara tutsak bir zihniyettir. Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı tutsaklıktan kurtulabilmiş değil. Bu tutsaklık ülke geleceğini tehdit ederken, küresel sermayeye de hizmet ediyor. Milletin istediği bir düzenleme değil.”