Terör bitip mutlu yaşar mıyız?

                Terör de biter, halkımız mutlu da yaşar, yeter ki biz isteyelim. Ancak terörün bitmesini ve halkın mutlu yaşamını istemeyen bir avuç çıkar çevresi ve onların propagandalarına kanan yığınlar oldukça ne terör biter ne de insanlarımız mutlu yaşar. İçerideki bir avuç çıkarcılarla, Türk'ün ve Türkiye'nin varlığından rahatsız olan dış odaklar el ele verdikçe bize ne huzur ne de rahat vardır. Huzurlu yaşamak için önceliğimiz içeride birliği sağlayıp dışa karşı dik durmaktan geçmektedir.

                İçeride üç beş oy alıp çıkarlarını devam ettirmek isteyen siyasilerin yaptıkları dünya alemce bilinmektedir. Ülkeyi idare edenlerin dün çözüm süreci adı altında ülkeyi terör örgütlerinin cephaneliğe çevirmesine göz yummaları, mülki amirlere ve güvenlik birimlerine verdikleri talimatlarla teröristlere dokunulmazlık kazandırmaları bizi bugünkü hale getirmiş. Bölücülerle içte ve dışta yapılan pazarlıklardan Türkiye düşmanları cesaret almıştır.

***

                Yönetim kadrosunu terör gruplarından oluşturarak verdikleri tavizlerle, bölücüleri güçlendirmişlerdir. Bugün terörle mücadele ettiğini söyleyenlerin olayların sorumluluğunu almayarak vatandaş gibi terörden şikayetleri gelecek için halkı ürkütmektedir.

                İktidar neden geçmişte yaptıklarıyla yüzleşip kendine ders çıkarmıyor da, onca şehit verilirken ben şunu da isterim bunu da isterim diye taleplerde bulunuyor? Dün bölücülere methiyeler dizenleri, onlarla kol kola gezenleri, teröriste terörist diyemeyenleri parti bünyesinde, bakan koltuğunda ve bürokraside tutmaya devam ediyor? Halen dilinin altında dolandırdığı "kardeşlik ve birlik" laflarıyla geçmişteki çözüm süreci açıklamalarında olduğu gibi neden halkı uyutuyor?

                Ana muhalefet neden olanlarla ilgili bir nalına bir mıhına vurarak vakit öldürüyor? Bunların vekilleri her türlü eylemde başrol oyuncusu olarak teröristleri korumaya çalışıyor? Terörle ilgili hiç bir millet lehine olan fikri, Meclis'e getirerek tartıştırmıyor? Bölücülerin siyasi uzantılarının birlikte hareket etme çağrısına, siz bölücüsünüz sizlerle birlikte olmak vatan ihanettir diyemiyor? İktidarı ve muhalefetiyle bölücülerin Meclis'teki temsilcilerinin her gün millete küfretmesine ve aleni bölünmeyi dillendirmelerine niçin göz yumuyorlar? Bölücülerin leşleri için kendilerince taziye çadırları kurmaları, mezarlıklar oluşturmaları ve buralara vekillerin gitmesi hangi anlama geliyor?

                Basın kuruluşlarının ikiye bölünüp bir kısmının bölücülerin propagandasını yaparken, diğer kısmının iktidar uşaklığı yapması, birlik anlamına mı geliyor? Sözde sivil toplum kuruluşlarının adeta yaptıkları eylem ve söylemleriyle bir yerlere uşaklık adına bölücülüğü dillendirmeleri, bazılarının ise çözüm sürecinde olduğu gibi iktidara şirin gözükmek için ülke çıkarlarını yok saymaları kime hizmettir? Akademisyen ve sanatçıların bölünerek hangi amaçlara hizmet ettiği bilindiği halde devlet imkânlarını sonuna kadar sömürmelerine hangi amaçla müsaade ediliyor? Olanlar aşikar olduğu halde bu duyarsızlık nedendir?

***

                Halk da diğerleri gibi olmuş. Kimi kefeni giyerek kişiler uğruna öleceğini söylerken, Rabia işaretleriyle Araplar için gözyaşı dökmesi ama hiç birinin, şehitlerin cenazesine katılmamaları manidar değil midir? Diğer bir kısmın bölücüleri evlerinde saklamaları, bölücü leşlerini kuyulanması sırasında bez paçavralarıyla yürümesi ve bölücü slogan atmaları hayra işaret midir?

                Kimse kimseyi kandırmasın. Yok bizi bu hale dış güçler getirdi diye de şikayetlenmesin. Önce sen sen olacaksın! İçeride birlik ve bütünlüğünü sağlayacaksın. Çıkarın için kimseyi satmayacaksın. Yediğin ekmeğe saygı duyacaksın. Halkı bir şey bilmeyen zavallılar olarak görmeyeceksin. Adaleti iyi uygulayıp, yasalarını halkın yararına göre yapmalısın.

Var olan yasalara öncelikle ülkeyi idare edenlerle, etmeye talip olanlar uymalıdır. Halkta güven sağlanıp, ayırımdan uzak durulmalıdır. Eğer bunlar yapılamıyorsa orada birlik ve bütünlükten söz edilemez. Birlik ve bütünlüğün olmadığı ve güvenin kalmadığı yerde tıpkı bugün olduğu gibi terör bitmez. Birilerinin dediği gibi terörle yaşamaya alışırsın, tabii ki terör yaşatıyorsa.

Yazarın Diğer Yazıları