Terörist kimdir

Böyle bir soruya verilecek tek cevap elbette ki, insanların canını ve malını alan, gelecekten endişe duyulmasını sağlayan, kişi ve kişilerin ülke genelinde kaos ortamı oluşturanlardır. Başkaca hiç bir ülkede olmayıp, benin ülkemde ise milletin gene gibi kanını emerek palazlanıp da başkalarının emellerine hizmet için kendini satanlardır.

Bu güruhun içinde cahilinden okumuşuna, milleti temsil ettiğini söyleyeninden sivil toplum kuruluşlarına, yazar çizerinden sanatçısına, iş adamından fakirine, Müslümanından ateistine, halkçı geçinen komünistinden ırkçısına, entelinden hümanistine ve akademisyeninden idarecesine kadar ne ararsan bulursun. Bunların işi bölücülük olup,  ülke meselelerinin çözümü konusunda kaçan ne idiğü belirsiz varlıklardır.

Bölücü vatan hainlerini insanımıza musallat etmede mahir, olmayanları olmuş gibi göstermede usta, nerede ülkemiz ve halkımız aleyhine bir olay varsa orda bulunan yığınlardır. Olayları tezgahlayan, sonrasında da ağıtlar yakarak su üstüne çıkan zeytin yağı benzeri bir şeylerdir. Türk düşmanlarından emir almayı seven, ülkeye zarar vermeyi aslı görev atfeden,  topraklarımız üzerinde yabancı hakimiyetini görmek için çırpınan mandacı zihniyetin sahipleridir. Yaptıklarını takdim ederken demokrasinin nimetlerinden faydalanarak, halkın daha geniş demokratik haklara sahip olmaları uğruna yaptıklarını söyleyecek kadarda yüzsüzleşenlerdir. Yeter ki otlu ve sulu alanı bulsunlar, otlamayı çok severler. Bunlar tam bir bataklık yaratığı canavarlardır.

Bu mahlukatın ülkemizdeki durumuna baktığınız zaman, belli evrelerde adları değişse de zihniyeti aynıdır. Kimi zaman din elden gidiyor diye, kimi zaman halklara özgürlük diye, bazen de daha geniş demokratik haklar istiyoruz diyerek ayrı devlet kurmak adına karşımıza çıkanlardır.

Dün ağababalarından aldıkları emirlerle ülkeyi komünistlerin peyki durumuna getirmeye çalışanlar, komünizmin yekle yeksan olması sonucu işi ırkçılığa götürmüşlerdir. Ermeni sevgisiyle yola çıkıp onlarca elçimizi şehit ettirenler, bir Ermeni öldürülünce sokaklarda hepimizde Ermeni’yiz diye benliklerini kaybedercesine çırpınanlardır. Şimdi ise ülkeyi bölüp başka bir devlet meydana getirmek için çırpınmaktadırlar. Ama ne çırpınma. Her gün sokakları savaş alanına çevirerek, yollar kesilip araçlar yakılarak, bayraklarımız indirilip yerine paçavralar asılarak, güvenlik güçleri şehit edilerek, dahası sözde İslamcı örgüt IŞİD ile işbirliği yapılıp, Türkleri topraklarından atarak ilerliyorlar. Bazen de tepki çekmemek için Paris’te, Diyarbakır’da, Reyhanlı’da ve Suruç’ta olduğu gibi kendi yandaşlarını feda etmekten de çekinmiyorlar.

Nasıl olsa arkalarında iktidar var. Bir bakan bunları biz büyüttük demedi mi? Ayaklarına kadar yargıçları gönderip affetmedik mi? Büyümelerini ve eylemlerini seyredip, güvenlik güçlerinin ayağına pranga vurmadık mı? Ülke insanlarını etnisitelere ayırıp çözüm sürecini başlatarak terörist başından gelen talimatları uygulamadık mı? Ülke sınırlarını yol geçen hanına çevirip, PYD’lisini IŞİD’cisini biz büyütmedik mi? Bölücülerin her istediğini verirken Türklüğü ayaklar altına alıp çiğnemedik mi?

Besleme gazete yazar ve çizerleri, hümanist, komünist ve İslamcılarla bu güruhun propagandaları yapılarak, dünya kamuoyunda bunlara haklılık kazandırmanın yanında ülke içinde de dokunulmazlık kazandırmadık mı? Hatta bunları barış sever diye baraj aşırtıp meclise sokmadık mı? Bunlar ise her gün bizleri tehdit edip, istediklerini yapmıyorlar mı? Dostumuz olduğunu söyleyerek bunları besleyip büyüten dış devletler neden susarlar. Demek ki sadece eylem yapan değil eylemciyi koruyup kollayanlarda teröristtir. Olanlardan dolayı ülkeyi bu hale getiren iktidar ve ona oy verenler, bölücü başı posterleri önünde bölücülerle birlikte poz veren, öldürenler için yas ilan edilmesini isteyip, meclisi olağan üstü toplantıya çağıranlar ile kardeşleri dağda kendileri meclistekiler, besleme basın, sözde sivil toplum kuruluşları olanlardan mutlu musunuz? Biz mutlu değiliz. olmayacağız da. Size Çanakkale’yi de hatırlatarak, Ali Kemalleri unutmadığımızı bir kez daha hatırlatırız.. Geçmişte bu ülkeyi nasıl bir yerlerin peyki yaptırmadıysak şimdide böldürmeyeceğiz. Sen terörist denen mahlukat ancak öldüğünle kalırsın, ama senin ölümüne neden olanlar kanınla beslenmeye devam eder. Türk halkı sende bir an önce uyan artık.

Yazarın Diğer Yazıları