Türkiye’de terör var diyorlar

Kim diyorsa doğru söylüyor. Evet Türkiye’de terör var. Olması da gayet doğal. Önlenmesi gerekir mi? Elbette. Öyleyse neden önlenemez? Her zehrin bir panzehiri olduğu gibi, terörün de panzehiri millî bir eğitimdir. O panzehir de bizde olmadığına göre, terör zehrinin de insanları zehirlemeye devamı kaçınılmazdır.

Halkımız, eğitim eğitim diyorsunuz da, terörü yapan ve yaptıranların başında esas eğitimli insanlar geliyor demesine bakılınca bunun doğru olmadığı, eğitimli sanılan bazı kişilerin sadece okullarda öğretim görerek diploma almış olmalarıdır. Bunlar her ne kadar adlarının başına bazı unvanlar eklenmiş olsalar da, onların aldıkları eğitimden dolayı olmayıp, okuma yazmayı öğrenmelerindendir.

Eğitim deyince akla gelenler ise iyi hazırlanmış müfredatlarla, inanç ve millî değerlerin de öğretimle birlikte verilmesidir. Ancak bizim ülkemizde eğitim öğretim alanındaki tüm düzenlemeler iktidara gelen partinin yöneticilerinin zihniyetine göre yapılandırıldığı için bunlardan yoksundur. Bu düzenleme sonucu yetişenler de ne olduğu belirsiz, duygu yoksunu, vatan ve millet varlığından habersiz, saygı ve sevgiden uzak olmaktadırlar.

Eğer okullar öğretmenlerin yan gelip yatma yeri olarak görülüyorsa, öğretmenin aldığı ücret çok bulunarak, kadrolu öğretmen yerine iki yıllık mezunu yandaş çocuklarına görev veriliyorsa, oralar sadece arpalık olarak görülüyor demektir. Yandaşlar yönetim kadrolarına getirilerek, yandaş olmayanlar dışlanıyorsa, buna eğitim öğretim yapma değil peşkeş çekme denir.

İnandırıcılık yitiriliyor

Öğretmenlere zorunlu tayin getiriyorum diye yönetmelikler çıkarıp, çalışanın geleceğiyle oynayarak, moral ve motivasyonunu bozup sonrasında da vaz geçtim deyip dalga geçersen, devlete olan güveni sarsarsın. Alt yapısını oluşturmadan dershaneleri kapatıp sonra da adını değiştirerek devamını sağlarsan inandırıcılığını yitirirsin. Üç oy fazla alma uğruna ülke bütünlüğünü baltalayacak olan isteyen istediği dilde eğitim öğretim yapsın dersen. Okullar, yurtlar yakılırken bayrak indirilip Atatürk’e hakaretler edilirken seyredersen, andımızı kaldırıp, Türklüğü ayaklar altına alır ve “Ne mutlu Türk’üm” sözünü yasaklarsan. Etnik gruplara selam gönderip, aslını inkar edersen elbette terörün olması doğaldır.

Yönetici böyle yaptığı bir sistemle yetişen eğitimcilerden hurdaya ayrılması gerekenlere öğretmenlik görevi veriliyorsa, onlar da demokrasinin gereği olan yasaların arkasına sığınarak, hak arama yeri olarak kurdukları sendikaları kullanıp, belde belde gezerek dağdakilerin bile anlayıp da kendisinin anlamadığı çözülme süreci için çalışır. Asıl görevine sıra geldiği zaman da, memuru hükümete pazarlayarak makamı kapar. Eğitim öğretimle ilgili alınan her kararı doğru ve yanlış demeden, emme basma tulumbası gibi gerdan kırarak desteklerse ülkede terör kaçınılmazdır.

Çocukların beyni yıkanıyor

Diğer bir sözde sendikanın ise, devletten aldıkları üye aidatlarıyla bölücü örgüt mensuplarını besleyip, devlete ve millete kurşun sıkarken yaralananları tedavi ettirmelerinin yanında bölücülere zarar gelmesin diyerek emniyet güçlerini durdurmak adına kendilerini canlı kalkan yaparak tabii ki terörü destekleyip büyütecektir.

Okullarda verilen devlet desteğinin yanında, bu tip öğretmenlerin de gayretleriyle Türk düşmanlığı körüklenip, çocukların beyni yıkanarak dağa çıkarılan çocuklar vasıtasıyla ambulanslar kurşunlanıp, hamile kadınların hastaneye götürülmesi engellenerek, doğmadık çocukların öldürülmesine kalkışılması, hastanelerin taranması ve biz ayrı devlet istiyoruz diyerek terörist olmalarından  doğal ne olabilir.

Çok bildiğini sanarak, halisane duygu sahiplerini kandırmaya çalışan gazeteci, yazar çizer, sanatçı ile bazı unvanlı kişilerin midelerinden bağlı oldukları yerlere uşaklık yapma adına ölenlerin kanları üzerinden yalılarında içkilerini yudumlayarak teröristleri teşvik etmeleri terörün devamı değil midir?

İşte bizim eğitim dediğimiz bayatlamış öğretim sistemi ile insan yetiştirdik diyerek yıkadığımız beyinler oldukça, terör var olmaya devam edecektir. Bazıları ise üzerimizde asalak olarak yaşama adına bu olanları telin ettiğini söyleyerek laf cambazlığını sürdürecektir.

Yazarın Diğer Yazıları